Product

Αντιθάλασσα

Product

Αντίθεση και διαφωνία

Αντιθέσεις

Κωδικός:
77925
Manufacturer: 
Description: 

Το λεύκωμα Αντιθέσεις είναι μια επιλογή από ένα μεγάλο όγκο φωτογραφικού υλικού από τον Αύγουστο του 1992 έως και τον ίδιο μήνα του 2002.
Μέσα από τα δέκα αυτά χρόνια δημιουργικής δουλειάς από τον φωτορεπόρτερ Θανάση Σταυράκη, αποκαλύφθηκε ένα πείραμα, μια προσέγγιση την Ελληνικής πραγματικότητας σε όλο της το μεγαλείο. Πώς η Ελλάδα αλλάζει καθημερινά;

16,34 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το λεύκωμα Αντιθέσεις είναι μια επιλογή από ένα μεγάλο όγκο φωτογραφικού υλικού από τον Αύγουστο του 1992 έως και τον ίδιο μήνα του 2002. Μέσα από τα δέκα αυτά χρόνια δημιουργικής δουλειάς από τον φωτορεπόρτερ Θανάση Σταυράκη, αποκαλύφθηκε ένα πείραμα, μια προσέγγιση την Ελληνικής πραγματικότητας σε όλο της το μεγαλείο. Πώς η Ελλάδα αλλάζει καθημερινά; Ποιοι είναι οι παράγοντες που συντελούν στην άνθηση σε μερικούς τομείς και ποια είναι τα στοιχεία που χάνονται καθημερινά και ανεπιστρεπτί από τη ζωή μας αφήνοντάς μας έρμαιο στις εξωτερικές κουλτούρες; Πως οι Έλληνες χάνουν καθημερινά το χαρακτήρα τους, όλα αυτά που τους διακρίνουν και τους δίνουν τον τίτλο του ανεξάρτητου, ελεύθερου, πεισματάρη αλλά και ατόφιου. Που πάει αυτή η χώρα, στον κυκεώνα των μεταρρυθμίσεων και των αλλαγών, με νέο νόμισμα, νέα ταυτότητα, νέο πρόσωπο; Στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης, του εκσυγχρονισμού, της Ολυμπιάδας και της προεδρίας της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εμείς σαν λαός αντιτάσσουμε προβλήματα στην υγεία, στην παιδεία, στην οικονομία, στη στέγαση, στις συγκοινωνίες, στην αστυνόμευση, στην εξάρθρωση της τρομοκρατίας, στο τι θέλουμε πραγματικά να γίνει και τι γίνεται χωρίς τη δική μας συναίνεση και ενάντια στα πιστεύω μας. Οι Αντιθέσεις είναι ένα ταξίδι στην Ελλάδα μέσα από τα μάτια ενός ανθρώπου που αναγκαστικά λόγω δουλειάς καταγράφει τις αλλαγές, αποκαλύπτει την νέα εικόνα, αναδεικνύει τα κακώς κείμενα με αυθορμητισμό επαγγελματισμό αλλά και ευαισθησία. Μέσα από το λεύκωμα, καθημερινές στιγμές αποκτούν την πραγματική τους διάσταση, αντιθέσεις αθέατες, καλά κρυμμένες στη συνήθεια και την καθημερινότητα αναλύονται και βγαίνουν στην επιφάνεια, αποκαλύπτοντας έτσι μια χώρα που παλεύει να κρατηθεί με νύχια και με δόντια από τον πολιτισμό της, τα έθιμά της αλλά κυρίως από τους ανθρώπους της που «όμορφοι σαν Έλληνες» αντιτάσσουν την παρεξηγημένη ταυτότητά τους στην υποτιθέμενη χλιδή και στην πολλά υποσχόμενη νέα ζωή που θα τους δώσουν οι μεγάλοι και οι αρχηγοί. Ακολουθήστε λοιπόν τη νέα Ελλάδα σε αυτή την νέα πορεία που διαγράφει με τα ευτράπελα, τα καλά και τα κακά που συμβαίνουν. Εισιτήριο μας και φακός μας, μάτι άγρυπνο και στοχαστικό αυτό του φωτορεπόρτερ, που γυρίζει την Ελλάδα και καταγράφει. Αυτή είναι η νέα μας χώρα, η νέα μας ζωή, απολαύστε τη.
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-8228-44-1
Book pages: 
127
Book Dimensions: 
27χ21
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-8228-44-1
Book pages: 
127
Book Dimensions: 
27χ21
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο