Product

Αντικειμενοστρεφής προγραμματισμός σε Java

Product

Αντικειμενότροπες σχέσεις και ψυχοθεραπεία

Αντικειμενοστρεφής σχεδίαση

Κωδικός:
100773
Description: 

Ο αντικειμενοστρεφής προγραμματισμός αποτελεί ένα εξαιρετικό υπόδειγμα για τη δημιουργία σύγχρονων συστημάτων λογισμικού. Ωστόσο, για την ανάπτυξη έργων λογισμικού μεγάλης κλίμακας, δεν επαρκεί η υλοποίηση λειτουργικού κώδικα· απαιτείται συστηματική σχεδίαση του συστήματος πριν από την κωδικοποίηση. Το πλέον εμφανές σύμπτωμα μιας "κακής" σχεδίασης είναι η δυσκολία συντήρησης του λογισμικού, δηλαδή της ικανοποίησης των νέων απαιτήσεων των πελατών.

19,80 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο αντικειμενοστρεφής προγραμματισμός αποτελεί ένα εξαιρετικό υπόδειγμα για τη δημιουργία σύγχρονων συστημάτων λογισμικού. Ωστόσο, για την ανάπτυξη έργων λογισμικού μεγάλης κλίμακας, δεν επαρκεί η υλοποίηση λειτουργικού κώδικα· απαιτείται συστηματική σχεδίαση του συστήματος πριν από την κωδικοποίηση. Το πλέον εμφανές σύμπτωμα μιας "κακής" σχεδίασης είναι η δυσκολία συντήρησης του λογισμικού, δηλαδή της ικανοποίησης των νέων απαιτήσεων των πελατών. Σε αυτό το βιβλίο παρουσιάζονται ευρέως διαδεδομένες αρχές, πρότυπα και ευρετικοί κανόνες που έχουν ως στόχο τη βελτίωση της σχεδίασης και την παραγωγή ευέλικτου, κατανοητού και εύκολα συντηρήσιμου λογισμικού. Με τη χρήση πλήρους κώδικα σε C++ και Java εξετάζονται τα προβλήματα που προκύπτουν από μια σχεδίαση χαμηλής ποιότητας καθώς και οι ενδεδειγμένες τεχνικές για τη σχεδίαση καλά δομημένων συστημάτων. Στο βιβλίο παρουσιάζεται και χρησιμοποιείται η Ενοποιημένη Γλώσσα Μοντελοποίησης (UML) για την απεικόνιση της αρχιτεκτονικής δομής του λογισμικού.
Subtitle: 
UML, αρχές, πρότυπα και ευρετικοί κανόνες
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-209-882-1
Book pages: 
264
Book Dimensions: 
25χ18
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Ο Αλέξανδρος Χατζηγεωργίου, είναι Λέκτορας Τεχνολογίας Λογισμικού - Αντικειμενοστρεφούς Σχεδίασης στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έλαβε το πτυχίο τού Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και το διδακτορικό δίπλωμα στην Πληροφορική από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το 1996 και το 2000, αντίστοιχα. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα στο Purdue University των ΗΠΑ, το Imperial College της Μ. Βρετανίας, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικής Έρευνας (CERN) και το τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ. Έχει εργασθεί ως σχεδιαστής τηλεπικοινωνιακού λογισμικού στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ Α.Ε. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην τεχνολογία λογισμικού, την αντικειμενοστρεφή σχεδίαση και τη συσχεδίαση υλικού/λογισμικού.

Subtitle: 
UML, αρχές, πρότυπα και ευρετικοί κανόνες
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-209-882-1
Book pages: 
264
Book Dimensions: 
25χ18
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο