Product

Αντιπαραβολική ανάλυση

Product

Αντιπαραθέσεις και διαμάχες στην κατεχόμενη Μακεδονία (1941-1944)

Αντιπαραθέσεις

Κωδικός:
68432
Manufacturer: 
Description: 

... Το ήθος του Β. Κ. μέσα από όλα τα γραπτά του αναδύεται σαν άρωμα ρόδου. Ενώ η πέννα του είναι ξίφος και το ύφος του νευρικό, εξημμένο, παρά ταύτα, η ευγένειά του δεν εκπίπτει. Η καταγωγή του, η ανατροφή του, η οίκοι παιδεία του, υπήρξαν ο γυλιός και το παγούρι και προπάντων η πυξίδα του αξιωματικού των γραμμάτων Β. Κ. τα εγκύτταρα εφόδιά του για τον μεγάλο δρόμο. Ήταν γεννημένος για τους μεγάλους δρόμους. Μπήκε γρήγορα, νωρίς-νωρίς σ' αυτούς. Όχι μόνον δεν τους φοβήθηκε, αλλά και τους αγάπησε πολύ. Πορεύθηκε με καταπληκτική άνεση σ' αυτούς.

9,90 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

... Το ήθος του Β. Κ. μέσα από όλα τα γραπτά του αναδύεται σαν άρωμα ρόδου. Ενώ η πέννα του είναι ξίφος και το ύφος του νευρικό, εξημμένο, παρά ταύτα, η ευγένειά του δεν εκπίπτει. Η καταγωγή του, η ανατροφή του, η οίκοι παιδεία του, υπήρξαν ο γυλιός και το παγούρι και προπάντων η πυξίδα του αξιωματικού των γραμμάτων Β. Κ. τα εγκύτταρα εφόδιά του για τον μεγάλο δρόμο. Ήταν γεννημένος για τους μεγάλους δρόμους. Μπήκε γρήγορα, νωρίς-νωρίς σ' αυτούς. Όχι μόνον δεν τους φοβήθηκε, αλλά και τους αγάπησε πολύ. Πορεύθηκε με καταπληκτική άνεση σ' αυτούς. Έκαμε την παγκόσμια γεωγραφία, με τα διπλωματικά του σημειώματα και με τις αναλύσεις του στα διεθνή θέματα, συνοικιακό οδηγό δρόμων και την Ιστορία (δάσκαλό του και εργαλείο μαζί) ημερολόγιο προσωπικών του σημειώσεων...
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-426-220-3
Book pages: 
106
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Βασίλης Αθαν. Κουρής γεννήθηκε στην Αθήνα στις 26 Απριλίου 1972 από πατέρα Καλαματιανό και μητέρα Αναπλιώτισσα. Το έτος 1973 η οικογένεια εγκαθίσταται στο Δήμο Παπάγου, στα σχολεία του οποίου εφοίτησε ο νεαρός Βασίλης. Ακολούθως, σπουδάζει νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μιλούσε άνετα δύο ξένες γλώσσες - αγγλικά και γερμανικά - και κάνει σπουδές κλασικού πιάνου, ενώ παράλληλα επιδίδεται σε κοινωνικές, φιλοσοφικές και φιλολογικές μελέτες με ιδιαίτερη κλίση στις ιστορικές και στη μελέτη των αρχαίων κλασικών συγγραφέων. Από τις πρώτες τάξεις του γυμνασίου γράφει διηγήματα και νουβέλες και από το 1989 ποιήματα, τα οποία δημοσιεύει σε διάφορα περιοδικά, μεταξύ των οποίων και στη "Νέα Εστία", καθώς και δοκίμια και άρθρα πάνω σε καυτά εθνικά, πολιτικά και κοινωνικά θέματα που δημοσιεύονται σε διάφορα περιοδικά και εφημερίδες και κυρίως στον "Οικονομικό Ταχυδρόμο" και προκαλούν εξαιρετικές εντυπώσεις και συζητήσεις. Το Δεκέμβριο του έτους 1993 κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο "Πιτσιλός" η πρώτη του ποιητική συλλογή "Ελληνικός εσπερινός" με 72 ποιήματά του και μεταθανάτια, το έτος 1996, από τον εκδοτικό οίκο "Ιωλκός' δεύτερη συλλογή ποιημάτων του με 56 ποιήματα από τα κατάλοιπά του, με τον ίδιο τίτλο της προηγούμενης συλλογής του. Και οι δύο συλλογές του εντυπωσίασαν τους κριτικούς, που του αφιέρωσαν κολακευτικά σχόλια. Πήρε μέρος σε τρεις πανελλήνιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και έλαβε ισάριθμα βραβεία, ενώ τον Ιανουάριο του έτους 1995, σε ειδική τελετή στο Φιλολογικό Σύλλογο "Παρνασσός" του απονεμήθηκε, μεταθανάτια, "Ειδικό Βραβείο Ποίησης" από την Ελληνική Εταιρεία Χριστιανικών Γραμμάτων για την ποιητική συλλογή "Ελληνικός εσπερινός" και το ήθος του και στις 12/2/2001 ο Δήμος Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης του απένειμε σε ειδική, επίσης, τελετή "Αριστείον" για την επίδοσή του στα Γράμματα και τις Τέχνες. Έφυγε από τη ζωή στις 22/1/1994, σε ηλικία 22 ετών, από εγκεφαλική αιμορραγία, που προκλήθηκε στις 10/12/1993 από ανεύρυσμα στο εγκέφαλο.

Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-426-220-3
Book pages: 
106
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο