Product

Αξιολόγηση, αποτελεσματικότητα και ποιότητα στην εκπαίδευση

Product

Αξιολογία και παιδεία

Αξιολογία και παιδεία

Κωδικός:
74803
Manufacturer: 
Description: 

Αν συνδυάσουμε τους όρους αξιολογία, φιλοσοφία και παιδεία, μπορούμε να οδηγηθούμε σε ορισμένες σταθερές απολήξεις. Η αξιολογία σημαίνει τη μελέτη των πραγματικών αξιών, οι οποίες διαμορφώνονται μέσα από συγκεκριμένη διαδικασία κατά την ιστορική διαδρομή και εντάσσεται στο πλαίσιο της φιλοσοφίας υπό την έννοια της αξιακής εποπτείας των αποτελεσμάτων των ηθικών κατά πρώτον και κοινωνικών πράξεων του ανθρώπου ή των συλλογικών σωμάτων.

14,30 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Αν συνδυάσουμε τους όρους αξιολογία, φιλοσοφία και παιδεία, μπορούμε να οδηγηθούμε σε ορισμένες σταθερές απολήξεις. Η αξιολογία σημαίνει τη μελέτη των πραγματικών αξιών, οι οποίες διαμορφώνονται μέσα από συγκεκριμένη διαδικασία κατά την ιστορική διαδρομή και εντάσσεται στο πλαίσιο της φιλοσοφίας υπό την έννοια της αξιακής εποπτείας των αποτελεσμάτων των ηθικών κατά πρώτον και κοινωνικών πράξεων του ανθρώπου ή των συλλογικών σωμάτων. Θέτει συνοπτικά το φιλοσοφικό και διεπιστημονικό ερώτημα περί της αξίας και εκτιμάται ως κλάδος της φιλοσοφίας που ασχολείται με τις αξίες στο χώρο της επιστήμης, της ηθικής, της αισθητικής και της οικονομίας. Παράλληλα οι όροι φιλοσοφία και παιδεία έχουν κεντρικές και περιφερειακές χρήσεις και μπορούν να συνδυασθούν στον όρο φιλοσοφία της παιδείας που περιλαμβάνει τα προβλήματα της φιλοφίας που σχετίζονται με την εκπαιδευτική θεωρία αλλά και τις αξίες και τα ιδεώδη που είναι ενσωματωμένα σε κάθε είδους γνώση. Η φιλοσοφία ως κριτική και διευκρίνιση των πραγμάτων ασχολείται με τη παιδεία και μας ενδιαφέρει από την άποψη της γνώσης και της ηθικής που είναι τα θεμελιώδη συστατικά της παιδείας και της φιλοσοφίας της και περιλαμβάνουν αξίες. Είναι προφανές ότι οι δύο έννοιες συνυπάρχουν στα αξιολογικά περιεχόμενα των πεδίων αυτών και δίνουν ένταση στα γνωσιολογικά και ηθικά προβλήματα.
Subtitle: 
Φιλοσοφική θεώρηση του ζητήματος των αξιών στο χώρο της παιδείας
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-288-095-3
Book pages: 
275
Book Dimensions: 
23χ15
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γρηγόρης Καραφύλλης γεννήθηκε το 1950 στα Γεράνεια της Λάρισας και σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην ίδια σχολή καθώς και στην αντίστοιχη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ως υπότροφος του ΙΚΥ. Είναι καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και διδάσκει στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης. Κατά τη θερινή περίοδο του 1996 δίδαξε στο Πανεπιστήμιο RMIT της Αυστραλίας. Κύριος τομέας των επιστημονικών του ενδιαφερόντων είναι η Φιλοσοφία της Παιδείας, η Κοινωνική Φιλοσοφία και η Φιλοσοφία του Διαφωτισμού.

Subtitle: 
Φιλοσοφική θεώρηση του ζητήματος των αξιών στο χώρο της παιδείας
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-288-095-3
Book pages: 
275
Book Dimensions: 
23χ15
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο