Product

Απ' όσα έχω δει

Product

Απ' τα βάθη της ψυχής

Απ' όσα ξέρω

Κωδικός:
81396
Description: 

Ο καυτός ήλιος του Αυγούστου λες και είχε βάλει στοίχημα να τους τσουρουφλίσει. Σε μία ώρα περίπου είχαν φτάσει σ' ένα κονάκι ερείπιο. Μεγαλείο πριν μερικές μέρες, τώρα με τα σπασμένα τζάμια του ορθάνοιχτα, έδειχνε τη μιζέρια και την κατάντια ενός σπιτιού που κάποτε γι' αυτούς που το είχαν ήταν όνειρο ζωής. Ρημαγμένα δωμάτια, αναποδογυρισμένα έπιπλα, ένα τζάκι ακόμη με τις στάχτες. Το ισόγειο έδειχνε ότι είχε πάθει μεγάλη ζημιά από τη λεηλασία. Ανέβηκαν επάνω. Εκεί ήταν το φρικτό θέαμα. Ολόκληρη οικογένεια κρεμασμένη από το ταβάνι.

20,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Ο καυτός ήλιος του Αυγούστου λες και είχε βάλει στοίχημα να τους τσουρουφλίσει. Σε μία ώρα περίπου είχαν φτάσει σ' ένα κονάκι ερείπιο. Μεγαλείο πριν μερικές μέρες, τώρα με τα σπασμένα τζάμια του ορθάνοιχτα, έδειχνε τη μιζέρια και την κατάντια ενός σπιτιού που κάποτε γι' αυτούς που το είχαν ήταν όνειρο ζωής. Ρημαγμένα δωμάτια, αναποδογυρισμένα έπιπλα, ένα τζάκι ακόμη με τις στάχτες. Το ισόγειο έδειχνε ότι είχε πάθει μεγάλη ζημιά από τη λεηλασία. Ανέβηκαν επάνω. Εκεί ήταν το φρικτό θέαμα. Ολόκληρη οικογένεια κρεμασμένη από το ταβάνι. Οι τρεις ενήλικοι, δύο άντρες και μία γυναίκα, τσίτσιδοι, ήταν ακόμη ζεστοί. Το παιδάκι, με μία σφαίρα στο κεφάλι, πεσμένο στο κρεβατάκι του, ήταν σ' ένα λουτρό αίματος. Δίχως να χάσουν καιρό, τους έθαψαν στον κήπο του σπιτιού. Τον έναν επάνω στον άλλον, μ' έναν πρόχειρο σταυρό: Παππούς, πατέρας, μάνα και γιος "οικογένεια Καλεντερόγλου", από κάτι πιστοποιητικά που βρήκαν σε ένα συρτάρι.
Subtitle: 
Θέρισο και Κωνσταντινούπολη
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-7922-20-4
Book pages: 
239
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γιώργος Εξαρχόπουλος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Μετά το δημοτικό σχολείο (Αστική Σχολή Αγίου Δημητρίου Ταταούλων) αποφοίτησε από τη γαλλική σχολή Saint Benoit.
Ήρθε στην Ελλάδα το 1959. Ασχολήθηκε με τη διαφήμιση. Έγραψε αρκετά άρθρα στον "Πολίτη". Σήμερα συνταξιούχος με μεράκι για την ιστορία παρουσιάζει το πρώτο του ιστορικό μυθιστόρημα. Γεγονότα που συγκλόνισαν τη νεότερη ιστορία της Ελλάδας. Απ΄ όσα ερεύνησε και άκουσε

Subtitle: 
Θέρισο και Κωνσταντινούπολη
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-7922-20-4
Book pages: 
239
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο