Product

Αποκατάσταση επανάχρηση κτιρίων και συνόλων. Αναβάθμιση προβληματικών οικιστικών περιοχών

Product

Αποκατάσταση μνημείων. Αναβίωση ιστορικών κτιρίων στην Αττική

Αποκατάσταση μνημείων. Αναβίωση ιστορικών κτιρίων στην Ατιική

Κωδικός:
102796
Manufacturer: 
Description: 

Στην έκδοση αυτή η οποία αποτελείται από δύο τόμους περιλαμβάνονται 26 εφαρμοσμένες μελέτες αποκατάστασης και επανάχρησης σημαντικών μνημείων και ιστορικών κτιρίων στην Αττική.
Η επιλογή των πραγματοποιημένων αυτών έργων έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε αφενός να καλυφθεί όσο το δυνατόν το ευρύτατο φάσμα της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς του τόπου, από την αρχαιότητα έως τον 20ο αιώνα, αφετέρου να παρουσιαστούν ενδιαφέρουσες και τεκμηριωμένες μελέτες.

193,64 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στην έκδοση αυτή η οποία αποτελείται από δύο τόμους περιλαμβάνονται 26 εφαρμοσμένες μελέτες αποκατάστασης και επανάχρησης σημαντικών μνημείων και ιστορικών κτιρίων στην Αττική. Η επιλογή των πραγματοποιημένων αυτών έργων έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε αφενός να καλυφθεί όσο το δυνατόν το ευρύτατο φάσμα της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς του τόπου, από την αρχαιότητα έως τον 20ο αιώνα, αφετέρου να παρουσιαστούν ενδιαφέρουσες και τεκμηριωμένες μελέτες. Για κάθε μνημείο ή ιστορικό κτίριο γίνεται μια σύντομη αναφορά στην ιστορία του και στην κατάστασή του πριν τις εργασίες αποκατάστασης, παρουσιάζεται συνοπτικά η μελέτη για την αποκατάσταση και επανάχρησή του και στη συνέχεια παρατίθενται εικόνες και σχόλια τόσο κατά την διάρκεια των εργασιών αποκατάστασης όσο και μετά την ολοκλήρωσή τους. Ο αναγνώστης μέσα από τις περιγραφές, τα γενικά σχέδια ανάλυσης και πρότασης, τα σχέδια λεπτομερειών και τις εικόνες αποκτά μία συνολική αντίληψη των μεθόδων έρευνας, των ειδικών εργασιών, των υλικών και των τρόπων εφαρμογής τους για την αποκατάσταση κα επανάχρηση του μνημειακού πλούτου της Αττικής. Στις 448 σελίδες των δύο τόμων περιλαμβάνονται 2000 περίπου σχέδια, λεπτομέρειες, φωτογραφίες αρχείων, εικόνες εργοταξίων και ολοκληρωμένων έργων, υλικό από αρχεία υπηρεσιών και ιδιωτών μελετητών τα οποία στοιχειοθετούν ένα πανόραμα μεθόδων, τεχνικών και ειδικών εφαρμογών χρήσιμα για όσους ασχολούνται συστηματικά ή περιστασιακά με αντίστοιχα έργα.
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-86678-5-2
Book pages: 
221
Book Dimensions: 
31χ31
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Πανόδετο
Volume No: 
2
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-86678-5-2
Book pages: 
221
Book Dimensions: 
31χ31
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Πανόδετο
Volume No: 
2