Product

Αποτυπώσεις

Product

Αποτυπώσεις. Επαναπροσδιορισμοί

Αποτυπώσεις του μακεδονικού αγώνα στη νεοελληνική πεζογραφία

Κωδικός:
89174
Description: 

Εξετάζονται τα σημαντικότερα δείγματα της νεοελληνικής πεζογραφίας (μυθιστορήματα, διηγήματα, θεατρικά έργα, μυθιστορηματικές βιογραφίες και μυθιστορηματικά χρονικά) που στρέφονται γύρω από πρόσωπα, γεγονότα και καταστάσεις του Μακεδονικού Αγώνα. Ο τελικός απολογισμός αυτής της καταγραφής αποκαλύπτει μιαν απροσδόκητη ποσότητα πεζογραφημάτων είκοσι τουλάχιστον συγγραφέων.

19,80 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Εξετάζονται τα σημαντικότερα δείγματα της νεοελληνικής πεζογραφίας (μυθιστορήματα, διηγήματα, θεατρικά έργα, μυθιστορηματικές βιογραφίες και μυθιστορηματικά χρονικά) που στρέφονται γύρω από πρόσωπα, γεγονότα και καταστάσεις του Μακεδονικού Αγώνα. Ο τελικός απολογισμός αυτής της καταγραφής αποκαλύπτει μιαν απροσδόκητη ποσότητα πεζογραφημάτων είκοσι τουλάχιστον συγγραφέων. Στο πρώτο μέρος του βιβλίου επιχειρείται η γραμματολογική προσέγγιση και η αποτίμηση της θέσης που έχουν τα εξεταζόμενα έργα στη νεοελληνική γραμματεία. Στο δεύτερο ανθολογούνται 21 πεζογραφήματα, άλλα in extenso και άλλα σε εκτενή αποσπάσματα. Η επιλογή τους έγινε με βάση την αντιπροσωπευτικότητα της γραφής, τη θεματική ποικιλία, την ποιότητα και, τέλος, την περιορισμένη χρησιμοποίησή τους σε παλαιότερες ανθολογίες.
Subtitle: 
Γραμματολογική προσέγγιση και ανθολόγηση
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-12-1332-5
Book pages: 
328
Book Dimensions: 
25χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Η Βικτωρία Χατζηγεωργίου - Χασιώτη είναι λέκτορας της Νέας Ελληνικής Φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ασχολείται κυρίως με την νεοελληνική πεζογραφία του 19ου και του 20ού αιώνα και τις ελληνοϊσπανικές φιλολογικές σχέσεις.

Subtitle: 
Γραμματολογική προσέγγιση και ανθολόγηση
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-12-1332-5
Book pages: 
328
Book Dimensions: 
25χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο