Product

Αποτύπωση της κοινωνικής ταυτότητας και εντοπισμός των ομάδων σε κοινωνικό αποκλεισμό στο Νομό Δωδεκανήσου

Product

Απουλήιου μεταμορφώσεις ή χρυσός γάιδαρος

Αποτυχημένες πολιτείες

Κωδικός:
124938
Description: 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν απαιτήσει κατ' επανάληψη το δικαίωμα να παρεμβαίνουν με στρατιωτική δράση εναντίον των "αποτυχημένων κρατών" σε όλη την υφήλιο. Στο βιβλίο αυτό, πολυαναμενόμενη συνέχεια του διεθνούς μπεστ σέλερ "Ηγεμονία ή επιβίωση", ο Νόαμ Τσόμσκυ ανατρέπει τα ειωθότα, δείχνοντας ότι αρκετά από τα γνωρίσματα των "αποτυχημένων κρατών" χαρακτηρίζουν και τις ίδιες τις ΗΠΑ - πράγμα που σημαίνει ότι η χώρα γίνεται ολοένα και περισσότερο επικίνδυνη τόσο για το δικό της λαό όσο και για τον υπόλοιπο κόσμο.

17,88 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν απαιτήσει κατ' επανάληψη το δικαίωμα να παρεμβαίνουν με στρατιωτική δράση εναντίον των "αποτυχημένων κρατών" σε όλη την υφήλιο. Στο βιβλίο αυτό, πολυαναμενόμενη συνέχεια του διεθνούς μπεστ σέλερ "Ηγεμονία ή επιβίωση", ο Νόαμ Τσόμσκυ ανατρέπει τα ειωθότα, δείχνοντας ότι αρκετά από τα γνωρίσματα των "αποτυχημένων κρατών" χαρακτηρίζουν και τις ίδιες τις ΗΠΑ - πράγμα που σημαίνει ότι η χώρα γίνεται ολοένα και περισσότερο επικίνδυνη τόσο για το δικό της λαό όσο και για τον υπόλοιπο κόσμο. Αποτυχημένα κράτη, γράφει ο Τσόμσκυ, είναι εκείνα που χαρακτηρίζονται από "αδυναμία να προστατεύσουν τους πολίτες τους από τη βία, ίσως ακόμη και από την καταστροφή", και τα οποία "αδιαφορούν για το διεθνές δίκαιο ή για την εγχώρια νομοθεσία". Μπορεί να έχουν δημοκρατική μορφή, σημειώνει, αλλά πάσχουν σοβαρά από "έλλειμμα δημοκρατίας", καθώς οι τυπικά δημοκρατικοί θεσμοί τους στερούνται ουσίας και περιεχομένου. Διερευνώντας τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στην εξωτερική όσο και την εσωτερική πολιτική των ΗΠΑ, ο Τσόμσκυ αποκαλύπτει τα σχέδια της Ουάσιγκτον να στρατιωτικοποιήσει ακόμη περισσότερο τον πλανήτη, αυξάνοντας κατά πολύ τον κίνδυνο ενός πυρηνικού πολέμου. Αποτιμά τις επικίνδυνες συνέπειες της κατοχής του Ιράκ, η οποία έχει προκαλέσει την οργή όλου του κόσμου κατά των ΗΠΑ. Τεκμηριώνει την αυτοεξαίρεση της Ουάσιγκτον από τα διεθνή πρότυπα, όπως ο Καταστατικός Χάρτης του ΟΗΕ και οι Συνθήκες της Γενεύης, που είναι τα θεμέλια του σύγχρονου διεθνούς δικαίου, καθώς και από το πρωτόκολλο του Κιότο, και εξετάζει πώς το σύστημα διεξαγωγής των εκλογών στις ΗΠΑ είναι σχεδιασμένο με τρόπο ώστε να αποκλείει τις αληθινά εναλλακτικές πολιτικές λύσεις, αναιρώντας την ουσία της δημοκρατίας.
Subtitle: 
Η κατάχρηση της εξουσίας και οι εχθροί της δημοκρατίας
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-16-2567-4
Book pages: 
552
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Νόαμ Τσόμσκυ γεννήθηκε το 1928 στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ. Είναι παγκοσμίως γνωστός ως πολιτικός ακτιβιστής, συγγραφέας και ομότιμος καθηγητής γλωσσολογίας του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), όπου άρχισε να διδάσκει το 1955. Έχει γράψει και διδάξει γλωσσολογία, φιλοσοφία και πολιτική. Στα έργα του συμπεριλαμβάνονται τα βιβλία: "Εξουσίες και προοπτικές", "Νέα και παλιά παγκόσμια τάξη", "Αποτρέποντας τη δημοκρατία", "Κατασκευάζοντας τη συναίνεση" (με τον Ε.Σ. Χέρμαν), "Έτος 501: η κατάκτηση συνεχίζεται", "Τα κέρδη πάνω από τους ανθρώπους", "Ο νέος στρατιωτικός ανθρωπισμός", "Νέοι ορίζοντες στη μελέτη της γλώσσας και της νόησης", "Τρομοκρατικά κράτη" και "Μια νέα γενιά χαράζει τα όρια". Παραμένει από τους επιφανέστερους εκπροσώπους της "αριστερής" αμερικανικής σκέψης. Οι προσπάθειές του για τη διεύρυνση της δημοκρατίας και για μια μη βίαιη υπερδύναμη, έχουν τιμηθεί σε όλο τον κόσμο από κινήματα ειρήνης και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Subtitle: 
Η κατάχρηση της εξουσίας και οι εχθροί της δημοκρατίας
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-16-2567-4
Book pages: 
552
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο