Product

Από τη Βάρκιζα στο Μπούλκες

Product

Από τη Βηθλεέμ στο Γολγοθά

Από τη Βάρκιζα στον εμφύλιο

Κωδικός:
70762
Manufacturer: 
Description: 

... Εκεί όμως, που η αμερικανική εξωτερική πολιτική (όχι βέβαια από τις πιο πεπειραμένες σε παγκόσμια κλίμακα) ξεπέρασε τον εαυτό της σε αδεξιότητα, ανάμικτη με αφέλεια, είναι η περιλάλητη "βόμβα ατόμου". Ο κ. Τρούμαν, που την ήξερε στο Πότσνταμ αλλά δεν είχε γνωστοποιήσει την ανακάλυψή της παρά μόνον στον κ. Τσώρτσιλ, την ανακοίνωσε στην υφήλιο μέσα από το πλοίο, γυρίζοντας στην Αμερική. Πήρε την ευθύνη μαζί με τον κ. Τσώρτσιλ (όπως δήλωσε) για να την εφαρμόσουν στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι (η Σοβιετική Ένωση δεν έχει συμμετοχή στην απόφαση).

14,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

... Εκεί όμως, που η αμερικανική εξωτερική πολιτική (όχι βέβαια από τις πιο πεπειραμένες σε παγκόσμια κλίμακα) ξεπέρασε τον εαυτό της σε αδεξιότητα, ανάμικτη με αφέλεια, είναι η περιλάλητη "βόμβα ατόμου". Ο κ. Τρούμαν, που την ήξερε στο Πότσνταμ αλλά δεν είχε γνωστοποιήσει την ανακάλυψή της παρά μόνον στον κ. Τσώρτσιλ, την ανακοίνωσε στην υφήλιο μέσα από το πλοίο, γυρίζοντας στην Αμερική. Πήρε την ευθύνη μαζί με τον κ. Τσώρτσιλ (όπως δήλωσε) για να την εφαρμόσουν στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι (η Σοβιετική Ένωση δεν έχει συμμετοχή στην απόφαση). Και από τότε ως τώρα κρατάει το "μυστικό" μόνο για τις Ενωμένες Πολιτείες και (σύμφωνα με τη δήλωση στα 12 σημεία) θα αρχίσουν προσεχώς "συζητήσεις" με την Αγγλία και τον Καναδά και "βραδύτερον και με άλλα έθνη" για την κοινοποίηση του μοιραίου "μυστικού".
Subtitle: 
1945
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-7057-88-0
Book pages: 
357
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Κώστας Καραγιώργης είχε στενούς δεσμούς όχι μόνο με την πολιτική, αλλά και με τα γράμματα. Με την απελευθέρωση, ο Καραγιώργης αναλαμβάνει τη διεύθυνση του "Ριζοσπάστη" και με ένα γερό δημοσιογραφικό επιτελείο πετυχαίνει να φτάσει η εφημερίδα την πρώτη κυκλοφορία.
Αργότερα ο Καραγιώργης θα προχωρήσει στο πεδίο της μάχης, ηγούμενος του Κλιμακίου Γενικού Αρχηγείου της Ελλάδας, μετέχοντας ενεργά στις μεγάλες κινητοποιήσεις του αντάρτικου κατά το 1948.
Στις φυλακές Μαρτζινένι, στην κωμόπολη Πιτέστι της περιοχής του Πλοέστι, που τον έκλεισαν, έζησε τα δύο τελευταία χρόνια της ζωής του, κάτω από φρικτές συνθήκες.

Subtitle: 
1945
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-7057-88-0
Book pages: 
357
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο