Product

Από τη δημοκρατία των κομμάτων στη δημοκρατία των ΜΜΕ

Product

Από τη διάνοια στην ενόραση

Από τη δημόσια γραφειοκρατία στο δημόσιο management

Κωδικός:
82353
Description: 

Η παρούσα μελέτη πραγματεύεται τη μετάβαση από την δημόσια γραφειοκρατία στο δημόσιο management. Συστατικά στοιχεία της μετάβασης αυτής είναι η αναδιάρθρωση των δομών διοίκησης με στόχο την ενίσχυση της διοικητικής λογοδοσίας και την ενδυνάμωση της επιτελικής λειτουργίας των δημοσίων οργανισμών μέσω της διαμόρφωσης στρατηγικών προγραμμάτων. Παράλληλα, το δημόσιο management θεωρεί αναγκαία την ενσωμάτωση των αρχών της διοίκησης ολικής ποιότητας στην καθημερινή λειτουργία των δημοσίων οργανισμών οι οποίοι θα πρέπει να προσανατολίζουν τις δράσεις τους σε μετρήσιμα αποτελέσματα.

17,25 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η παρούσα μελέτη πραγματεύεται τη μετάβαση από την δημόσια γραφειοκρατία στο δημόσιο management. Συστατικά στοιχεία της μετάβασης αυτής είναι η αναδιάρθρωση των δομών διοίκησης με στόχο την ενίσχυση της διοικητικής λογοδοσίας και την ενδυνάμωση της επιτελικής λειτουργίας των δημοσίων οργανισμών μέσω της διαμόρφωσης στρατηγικών προγραμμάτων. Παράλληλα, το δημόσιο management θεωρεί αναγκαία την ενσωμάτωση των αρχών της διοίκησης ολικής ποιότητας στην καθημερινή λειτουργία των δημοσίων οργανισμών οι οποίοι θα πρέπει να προσανατολίζουν τις δράσεις τους σε μετρήσιμα αποτελέσματα. Τα στοιχεία αυτά αναδεικνύουν μια παραδειγματική στροφή στη διοικητική σκέψη που εκφράζεται μέσω του ακρωνυμίου του δημόσιου management.
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-02-1709-2
Book pages: 
301
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Νίκος Μιχαλόπουλος είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Master of Public Administration του Πανεπιστημίου Liverpool και κάτοχος Δρ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε ειδικός επιστήμων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης και ειδικός ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης. Είναι καθηγητής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και μέλος της Ευρωπαϊκής Ομάδας Νεωτερισμών στη Δημόσια Διοίκηση (I.P.S.G.). Υπηρετεί ως Αναπληρωτής Προϊστάμενος στη Μονάδα Αποδοτικότητας του ΥΠΕΣΔΔΑ.

Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-02-1709-2
Book pages: 
301
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο