Product

Από τη φιλοσοφία στην πολιτική και την παιδεία

Product

Από τη φτώχεια στα πλούτη

Από τη φιλοσοφία της ιστορίας στην ιστορία της φιλοσοφίας

Κωδικός:
105504
Manufacturer: 
Description: 

Στο "ακτινοβόλο μέλλον" της σταλινικής προπαγάνδας που συνοικεί με τον "γνόφο της υποϊστορίας", η νέα ιστορία βρίσκεται σχεδόν σχιζοφρενικά "εκείθεν" και ταυτόχρονα "εντεύθεν" της παραδοσιακής: η ανθρώπινη υπόσταση διπλασιάζεται με τη μετοχή στη "μεταϊστορία των λουλουδιών του Rilke", αντιμετωπίζοντας, ωστόσο, την παράλογη αντίφαση των "φρικτότερων εγκλημάτων και των πιο παράδοξων συνωμοσιών" στην επίσημη ιστοριογραφία της "κομμουνιστικής" καθημερινότητας.

21,09 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στο "ακτινοβόλο μέλλον" της σταλινικής προπαγάνδας που συνοικεί με τον "γνόφο της υποϊστορίας", η νέα ιστορία βρίσκεται σχεδόν σχιζοφρενικά "εκείθεν" και ταυτόχρονα "εντεύθεν" της παραδοσιακής: η ανθρώπινη υπόσταση διπλασιάζεται με τη μετοχή στη "μεταϊστορία των λουλουδιών του Rilke", αντιμετωπίζοντας, ωστόσο, την παράλογη αντίφαση των "φρικτότερων εγκλημάτων και των πιο παράδοξων συνωμοσιών" στην επίσημη ιστοριογραφία της "κομμουνιστικής" καθημερινότητας. Πάγια τακτική της κάθε μορφής ολοκληρωτισμού, χωρίς να εξαιρείται ο νεοφιλελευθερισμός του 21ου αι., είναι ο στολισμός του κοινωνικού παρόντος με μία αισιόδοξη ψευδολογία, όπως η "πραγματοποίηση του σοσιαλισμού" ή η "ευτυχία του καταναλωτή", αποδίδοντας ταυτόχρονα στους ανεπιθύμητους του καθεστώτος ιδιότητες και δυνατότητες παντελώς συγκρουόμενες με τη δήθεν ευημερία του "υπαρκτού" -δεν ξέρω πόσο "εκπολιτισμό" έναντι της "βαρβαρότητας" κρύβει η μετάλλαξη των λογής "σοσιαλφασιστών συνωμοτών" σε Δαίμονες που ξεχωρίζουν από το χρώμα της επιδερμίδας... [...]
Subtitle: 
Ο Κώστας Παπαϊωάννου απέναντι στον "μηδενισμό του πνεύματος"
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-8263-55-7
Book pages: 
303
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Νίκος Σέργης γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα. Σπούδασε μαθηματικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Απέκτησε τον πρώτο μεταπτυχιακό τίτλο Φιλοσοφίας από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή για τη φιλοσοφία του Κώστα Παπαϊωάννου στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (με επόπτη τον καθηγητή Παναγιώτη Νούτσο). Στη συνέχεια ασχολήθηκε με τη νεανική φιλοσοφία του Gyorgy Lukacs, στο πλαίσιο μεταδιδακτορικής έρευνας που ξεκίνησε στο Πανεπιστήμιο της Βουδαπέστης και συνεχίζεται στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Subtitle: 
Ο Κώστας Παπαϊωάννου απέναντι στον "μηδενισμό του πνεύματος"
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-8263-55-7
Book pages: 
303
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο