Product

Από την ανάσταση του Λαζάρου στην ανάσταση του Χριστού

Product

Από την Ανατολή στη Δύση

Από την ανάσταση του Χριστού στην Πεντηκοστή

Κωδικός:
86066
Manufacturer: 
Description: 

Ο κύκλος. Είναι σύμβολο που το χρησιμοποιεί και το διδάσκει πρακτικά η Εκκλησία. Σύμβολο μεγάλης αξίας και για ύψιστη πραγματικότητα: Την αιωνιότητα. Ο κύκλος της αιωνιότητας που δεν έχει τέλος. Και τη διδάσκει πρακτικά η Εκκλησία κυρίως στη λατρεία της. Ο νεοβαπτισμένος πιστός -τι σημασία έχει αν είναι μεγάλος ή νήπιο- με κυκλικό χορό εισέρχεται στην εν Χριστώ ζωή που τον οδηγεί, όταν παραμείνει "βεβαιόπιστος", στην αιωνιότητα. Οι νεόνυμφοι με κυκλικό χορό εισέρχονται, ως ζεύγος πλέον, στην πορεία τους προς την αιωνιότητα.

11,19 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο κύκλος. Είναι σύμβολο που το χρησιμοποιεί και το διδάσκει πρακτικά η Εκκλησία. Σύμβολο μεγάλης αξίας και για ύψιστη πραγματικότητα: Την αιωνιότητα. Ο κύκλος της αιωνιότητας που δεν έχει τέλος. Και τη διδάσκει πρακτικά η Εκκλησία κυρίως στη λατρεία της. Ο νεοβαπτισμένος πιστός -τι σημασία έχει αν είναι μεγάλος ή νήπιο- με κυκλικό χορό εισέρχεται στην εν Χριστώ ζωή που τον οδηγεί, όταν παραμείνει "βεβαιόπιστος", στην αιωνιότητα. Οι νεόνυμφοι με κυκλικό χορό εισέρχονται, ως ζεύγος πλέον, στην πορεία τους προς την αιωνιότητα. Χωρίς αυτήν την πορεία αλήθεια, τι νόημα μπορεί να έχει μια συζυγία; Αλλά και σε κάθε ευκαιρία η Εκκλησία μας θέτει μπροστά μας την κυκλική αιωνιότητα, την χωρίς τέλος: στις λιτανευτικές της πράξεις πολλών εορτών (του Σταυρού και του Πάσχα π.χ.). Και πορευόμαστε προς το μη τέλος, ή αν ξεφύγαμε από την πορεία αυτή, μας προσκαλεί πάλι και πάλι να συντονισθούμε προς αυτό. [...] Επιθυμώντας να βρεθούμε προσωπικά, αλλά και με τους αναγνώστες μας συμπορευτές στην πορεία αυτή, παραδίδουμε με τη μορφή βιβλίου ένας μέρος του Ετήσιου Κύκλου, όπως με εξαιρετικές ομιλίες τους το περιέγραψαν, το ερμήνευσαν και το διατύπωσαν εκείνοι που πορεύθηκαν τον επίγειο αυτό κύκλο και τώρα βρίσκονται στον ουράνιο. Οι Πατέρες μας. Το μέρος του Ετήσιου Κύκλου είναι από την Ανάσταση μέχρι την Πεντηκοστή.
Subtitle: 
Ένδεκα πατερικές ομιλίες
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-527-295-4
Book pages: 
304
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης γεννήθηκε στη Νάξο το 1749. Το κατά κόσμον όνομά του ήταν Νικόλαος και η οικογένειά του ήταν μία από τις πιο εύπορες του νησιού. Το 1765 πηγαίνει στη Σμύρνη και μαθητεύει επί πέντε χρόνια κοντά στον Ιερόθεο Βουλισμά. Γύρω στο 1775 πηγαίνει στο Άγιον Όρος όπου κείρεται μοναχός με το όνομα Νικόδημος. Είναι ένας από τους πολυγραφότερους συγγραφείς της Εκκλησίας. Εκδήμησε εις Κύριον στις 14 Ιουλίου 1809 στο κελί των Σκουρταίων όπου και φυλάσσεται η ιερή κάρα του.

Subtitle: 
Ένδεκα πατερικές ομιλίες
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-527-295-4
Book pages: 
304
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο