Product

Από την αφάνεια στη δόξα

Product

Από την βία στην βία

Από την Αφροδίτη στον Ιησού

Κωδικός:
131716
Manufacturer: 
Description: 

Έντεκα διηγήματα που εκτυλίσσονται κατά τη διάρκεια μιας αμφιλεγόμενης εποχής, τον 4ο αιώνα μ.Χ., σε ένα σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών, την Κύπρο, όπου αυτή τη χρονική περίοδο συνυπήρχαν ακόμα η ειδωλολατρεία, με τις ετήσιες παγανιστικές γιορτές για τη θεά του έρωτα, Αφροδίτη, και ο Χριστιανισμός, με την πρώτη εκκλησία να έχει ιδρυθεί από τον απόστολο Παύλο και τον άγιο Βαρνάβα το 39 μ.Χ.

13,50 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Έντεκα διηγήματα που εκτυλίσσονται κατά τη διάρκεια μιας αμφιλεγόμενης εποχής, τον 4ο αιώνα μ.Χ., σε ένα σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών, την Κύπρο, όπου αυτή τη χρονική περίοδο συνυπήρχαν ακόμα η ειδωλολατρεία, με τις ετήσιες παγανιστικές γιορτές για τη θεά του έρωτα, Αφροδίτη, και ο Χριστιανισμός, με την πρώτη εκκλησία να έχει ιδρυθεί από τον απόστολο Παύλο και τον άγιο Βαρνάβα το 39 μ.Χ. Έντεκα διηγήματα, απόρροια της αγάπης αλλά και της μελέτης του συγγραφέα για την αρχαιότητα, τα κλασικά γράμματα και τις τέχνες, που μετουσίωσε σε μια ιδιότυπη μυθοπλασία. Ιστορικά και μυθολογικά πρόσωπα διασταυρώνονται με μυθιστορηματικούς ήρωες, σε συνθήκες έντονης διαπάλης των δύο σημαντικότερων φιλοσοφικών και θρησκευτικών ρευμάτων που αποτέλεσαν τη βάση του πολιτισμού μας. Ο Πυγμαλίων, ο Ζήνων, οι ιέρειες της Αφροδίτης, ο Φάων και ο Ησύχιος, ο Ιλαρίων και ο Επιφάνιος συναντιούνται, ζουν, συζητούν, συγκρούονται κι ερωτεύονται στην ατμόσφαιρα αυτής της εποχής.
Subtitle: 
Διηγήματα
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-7872-46-0
Book pages: 
165
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ζαν Ντομινίκ Παολινί είναι διπλωμάτης καριέρας. Υπηρέτησε στη μόνιμη αντιπροσωπεία της Γαλλίας στον ΟΗΕ, καθώς και στην Ελλάδα, στην Ταϊλάνδη και στη Βραζιλία, και ως πρέσβης στην Αργεντινή (1981 -1984) και στην Κύπρο (1985-1989). Έχει κάνει εκθέσεις ζωγραφικής στη Νέα Υόρκη, στο Ρίο, στο Παρίσι, στην Αθήνα και στη Λευκωσία. Έχει επίσης εκδόσει μία ποιητική συλλογή ("Choses de Chypre", Λευκωσία, 1989). Η συλλογή διηγημάτων "Από την Αφροδίτη στον Ιησού", που κυκλοφόρησε στα γαλλικά το 2005, τιμήθηκε τον ίδιο χρόνο με το βραβείο Medaille de Vermeil de l'Academie de Jeux Floraux de Toulouse.

Subtitle: 
Διηγήματα
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-7872-46-0
Book pages: 
165
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο