Product

Από την εικόνα στο λόγο

Product

Από την εκπαίδευση του οφέλους στην παιδεία του βάθους

Από την εκκλησιαστική στη λαϊκή ευσέβεια

Κωδικός:
70477
Description: 

[...] Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει το δεύτερο Ιδιόμελο των Αίνων από τον Όρθρο της Μεγάλης Εβδομάδος. Ο χρωματικός δεύτερος ήχος δημιουργεί την προσήκουσα αρμονική ηχητική πλαισίωση για να ομολογηθεί ο νυσταγμός και η ραθυμία της ψυχής, η προσομοίωση με τις μωρές νεάνιδες (παρθένες). Η πύλη του νυμφώνος μεταγράφεται ποιητικότατα στα σπλάχνα των οικτιρμών του Δεσπότου.

4,80 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

[...] Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει το δεύτερο Ιδιόμελο των Αίνων από τον Όρθρο της Μεγάλης Εβδομάδος. Ο χρωματικός δεύτερος ήχος δημιουργεί την προσήκουσα αρμονική ηχητική πλαισίωση για να ομολογηθεί ο νυσταγμός και η ραθυμία της ψυχής, η προσομοίωση με τις μωρές νεάνιδες (παρθένες). Η πύλη του νυμφώνος μεταγράφεται ποιητικότατα στα σπλάχνα των οικτιρμών του Δεσπότου. Ο υμνωδός παρακαλεί να τον εξαναστήσει ο Χριστός από το ζοφερό ύπνο (της αμαρτίας και) της ραθυμίας και να τον συναγάγει μαζί με τις φρόνιμες παρθένους στον θέιο νυμφώνα, όπου ήχος καθαρός εορταζόντων και βρώντων απαύστως, Κύριε δόξα σοι. [...]
Publications Date: 
2010
Book ISBN: 
960-242-101-0
Book pages: 
152
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Λάμπρος Χρ. Σιάσος γεννήθηκε στο Κ. Κεράσοβο Μεσολογγίου το 1952 από γονείς γεωργούς. Μετά τις σπουδές του στη Θεολογική Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε για πέντε χρόνια ειδικές σπουδές αρχαιοελληνικής φιλοσοφίας στη Σορβόννη υπό τον καθηγητή P. Hadot. Το 1983 υποστήριξε στο Παρίσι τη φιλοσοφική διατριβή του για τη Στοιχείωσι θεολογική του Πρόκλου και το 1984 τη θεολογική του διατριβή στη Θεσσαλονίκη για τη συγκριτική γνωσιολογία Αεροπαγιτικών και Πρόκλου. Από το 1985 διδάσκει στο Τμήμα Θεολογίας του Α.Π.Θ. Ιστορία της Φιλοσοφίας και επιλεγόμενα μαθήματα Συγκριτικής θεολογίας και φιλοσοφίας.

Publications Date: 
2010
Book ISBN: 
960-242-101-0
Book pages: 
152
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο