Product

Από την προβιομηχανική στη βιομηχανική πόλη

Product

Από την προξενήτρα στο γραφείο συνοικεσίων

Από την πρόνοια στην εργασία

Κωδικός:
138450
Manufacturer: 
Description: 

Αυτό που θα περίμενε κανείς σήμερα, μετά από τόσα χρόνια ανάπτυξης, θα ήταν η εξάλειψη της φτώχειας. Όμως, τα στοιχεία δείχνουν ακριβώς το αντίθετο: σε διεθνές επίπεδο το χάσμα μεταξύ πλούσιων και φτωχών χωρών διευρύνεται ολοένα, ενώ σε εθνικό επίπεδο το φαινόμενο αγγίζει ακόμη και τις πλούσιες χώρες της Δύσης.

16,20 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Αυτό που θα περίμενε κανείς σήμερα, μετά από τόσα χρόνια ανάπτυξης, θα ήταν η εξάλειψη της φτώχειας. Όμως, τα στοιχεία δείχνουν ακριβώς το αντίθετο: σε διεθνές επίπεδο το χάσμα μεταξύ πλούσιων και φτωχών χωρών διευρύνεται ολοένα, ενώ σε εθνικό επίπεδο το φαινόμενο αγγίζει ακόμη και τις πλούσιες χώρες της Δύσης. Η καταπολέμηση της φτώχειας αποτέλεσε και αποτελεί τον πυρήνα των μεταρρυθμίσεων των συστημάτων κοινωνικής προστασίας. Ποια θα είναι η αυριανή μορφή των συστημάτων αυτών; Θα ενισχύσουν την κοινωνική αλληλεγγύη ή θα περάσουμε σε ατομικές μορφές αντιμετώπισης των κοινωνικών προβλημάτων; Το βιβλίο προσεγγίζει με σύγχρονο τρόπο μερικά από τα κρισιμότερα ζητήματα που αντιμετωπίζει τόσο η χώρα μας όσο και η παγκόσμια κοινότητα.
Subtitle: 
Νέες τάσεις και προκλήσεις για την κοινωνική προστασία
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-218-612-7
Book pages: 
261
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Μιχάλης Χλέτσος είναι οικονομολόγος. Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Έχει εργαστεί ως ερευνητής στο ΚΕΠΕ, στο Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και ήταν διευθυντής στη διεύθυνση Ερευνών και Μελετών του Παρατηρητηρίου Απασχόλησης Ερευνητική Πληροφορική (Π.Α.Ε.Π.) Α.Ε. Σήμερα διδάσκει στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στο χώρο των οικονομικών της κοινωνικής προστασίας, των οικονομικών της εργασίας και της δημόσιας οικονομικής. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ελληνικά και ξένα περιοδικά. Έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα.

Subtitle: 
Νέες τάσεις και προκλήσεις για την κοινωνική προστασία
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-218-612-7
Book pages: 
261
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο