Product

Από τον Σωκράτη ως τον Ιησού

Product

Από τον ταμπουρά στο μπουζούκι

Από τον σωτήρα Ασκληπιό στον Άγιο Ασκληπιό

Κωδικός:
140644
Description: 

Πριν 2.000 χρόνια η Κύρρος ήταν ένα σημαντικό κέντρο της Ελληνιστικής περιόδου, αλλά σήμερα υπάρχουν μόνο ερείπια της και βρίσκεται ακριβώς 14 χλμ. δυτικά της πόλης Kilis (Τουρκία). Η Kilis είναι μια επαρχία της Τουρκίας στα νοτιοδυτικά σύνορα με την Συρία. Η Κύρρος πήρε το όνομα της από μια πόλη της Μακεδονίας την περίοδο που σ΄αυτή τη χώρα βασίλευε επί 400 χρόνια η ελληνική δυναστεία των Σελευκιδών. Σ΄ αυτή τη πόλη και επισκοπική έδρα της ευρύτερης περιοχής γεννήθηκε και ασκήτεψε ο Άγιος Ασκληπιός.

12,23 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Πριν 2.000 χρόνια η Κύρρος ήταν ένα σημαντικό κέντρο της Ελληνιστικής περιόδου, αλλά σήμερα υπάρχουν μόνο ερείπια της και βρίσκεται ακριβώς 14 χλμ. δυτικά της πόλης Kilis (Τουρκία). Η Kilis είναι μια επαρχία της Τουρκίας στα νοτιοδυτικά σύνορα με την Συρία. Η Κύρρος πήρε το όνομα της από μια πόλη της Μακεδονίας την περίοδο που σ΄αυτή τη χώρα βασίλευε επί 400 χρόνια η ελληνική δυναστεία των Σελευκιδών. Σ΄ αυτή τη πόλη και επισκοπική έδρα της ευρύτερης περιοχής γεννήθηκε και ασκήτεψε ο Άγιος Ασκληπιός. Μια πόλη που δεν μπορεί κανείς να μην τη συνδυάσει με την Ασκληπιακή παράδοση της Αρχαίας Τρίκκης. Στα Τρίκαλα Κορινθίας σε πολύ μικρή απόσταση από το Μύσαιο υπήρχε το ιερό του Ασκληπιού που ονομάζεται Κύρος, στο οποίο προσέρχονταν οι ασθενείς για να γιατρευτούν από το θεό. Στο ιερό του υπήρχαν πηγές με άφθονο νερό και κοντά στη μεγαλύτερη πηγή ήταν στημένο το άγαλμα του Ασκληπιού. Το Ασκληπιείο "Κύρος" ήταν από τα αρχαιότερα (5ος π.Χ. αιώνα) και από τα μεγαλύτερα ιερά του Ασκληπιού στην αρχαία Ελλάδα.
Subtitle: 
Οι αθλητές του Χριστού
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-88797-5-2
Book pages: 
145
Book Dimensions: 
21χ15
Publication Place: 
Τρίκαλα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Βασίλης Πάνος γεννήθηκε στα Τρίκαλα. Σπούδασε δημοσιογραφία. Υπήρξε εκδότης των περιοδικών "Τροχός" και "Τρικαλινής Έκφρασης" και των εκδόσεων "Έκφραση". Εξέδωσε το "Φύλλο της Δευτέρας". Συνεργάτης περιοδικών και εφημερίδων με άρθρα, ευθυμογραφήματα και μελέτες. Συνεργάτης της εβδομαδιαίας εφημερίδας "Διάλογος". Από το 2003 είναι τακτικός συνεργάτης της καθημερινής εφημερίδας "Πρωινός Λόγος" με ελεύθερα ρεπορτάζ κριτική-παρουσίαση βιβλίου, θεάτρου και τέχνης. Από το Μάιο του 2004 εκδίδει το "Αγαπώ την Πόλιν", περιοδικό σάτιρας και πολιτιστικού προβληματισμού.

Subtitle: 
Οι αθλητές του Χριστού
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-88797-5-2
Book pages: 
145
Book Dimensions: 
21χ15
Publication Place: 
Τρίκαλα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο