Product

Αριστερή τρομοκρατία, δημοκρατία και κράτος

Product

Αριστεροί χαιρετισμοί

Αριστερισμός

Κωδικός:
98259
Description: 

Το βιβλίο αυτό γράφτηκε μέσα σε πέντε εβδομάδες και φέρνει τα σημάδια της βιασύνης. Σκόπευα να εξετάσω ως ποιο σημείο ο εργατικός έλεγχος, όπως είχε εφαρμοσθεί στην Ισπανία το 1936, στην Αλγερία και στην Γιουγκοσλαβία, σήμερα, θα μπορούσε να χρησιμεύσει σαν παράδειγμα για μια νέα σοσιαλιστική κοινωνία. Σκόπευα επίσης να περιγράψω την άμεση δράση και τις μορφές οργάνωσης που αναπτύχθηκαν από τους Ρώσους εργάτες το 1905 και το 1917, από τους Γερμανούς εργάτες, το 1918, από τους Ιταλούς στα 1920 και τους Ούγγρους στα 1956. Προχωρώντας βρήκα μόνο τον καιρό να κοιτάξω τι έγινε στη Ρωσία.

25,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Το βιβλίο αυτό γράφτηκε μέσα σε πέντε εβδομάδες και φέρνει τα σημάδια της βιασύνης. Σκόπευα να εξετάσω ως ποιο σημείο ο εργατικός έλεγχος, όπως είχε εφαρμοσθεί στην Ισπανία το 1936, στην Αλγερία και στην Γιουγκοσλαβία, σήμερα, θα μπορούσε να χρησιμεύσει σαν παράδειγμα για μια νέα σοσιαλιστική κοινωνία. Σκόπευα επίσης να περιγράψω την άμεση δράση και τις μορφές οργάνωσης που αναπτύχθηκαν από τους Ρώσους εργάτες το 1905 και το 1917, από τους Γερμανούς εργάτες, το 1918, από τους Ιταλούς στα 1920 και τους Ούγγρους στα 1956. Προχωρώντας βρήκα μόνο τον καιρό να κοιτάξω τι έγινε στη Ρωσία. Χρησιμοποίησα το παράδειγμα της για να δείξω την αντεπαναστατική φύση του μπολσεβίκικου κόμματος. Όπως έγραψα άρχισα να πιστεύω ότι το κυριότερο καθήκον μου έπρεπε να είναι να εκθέσω όλες τις δυνάμεις που φράζουν το δρόμο της επανάστασης -από το κράτος, τα συνδικάτα και τους σταλινικούς μέχρι και εκείνες τις ομάδες της άκρας αριστεράς που ακολουθούν τις μπολσεβίκικες απόψεις. Μια και θα γινόταν αυτό μπορούσα να προχωρήσω στην εξέταση των βασικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος επαναστάτης, κι αυτά εν συντομία μια και δεν υπήρχε χρόνος. [...] (από την εισαγωγή του βιβλίου)
Subtitle: 
Φάρμακο στην γεροντική αρρώστεια του κομμουνισμού
Book pages: 
304
Book Dimensions: 
20χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Γαλλογερμανός ακτιβιστής και πολιτικός Nτανιέλ Kον-Mπεντίτ γεννήθηκε το 1945 στη νότια Γαλλία. Hγετική φυσιογνωμία του Mάη του '68, εντάχθηκε στους Γερμανούς Πράσινους το 1984, ενώ το 1989 εξελέγη αντιδήμαρχος Φρανκφούρτης. Tο 1999 ηγείται της ευρωλίστας των Γάλλων Πράσινων, ενώ το 2004 επανεκλέγεται ως Γερμανός ευρωβουλευτής. Aπό το 2002 ηγείται ως συν-πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πράσινων στο Eυρωκοινοβούλιο. Στις τελευταίες ευρωεκλογές ήταν επικεφαλής του γαλλικού ευρωψηφοδελτίου "Eυρώπη-Oικολογία".

Subtitle: 
Φάρμακο στην γεροντική αρρώστεια του κομμουνισμού
Book pages: 
304
Book Dimensions: 
20χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο