Product

Αρμονία τάξη πρώτη

Product

Αρμονική ηγεσία

Αρμονία, αντίστιξη και δομή στη μουσική του J. S. Bach για πληκτροφόρο

Κωδικός:
68937
Manufacturer: 
Description: 

Στο παρόν βιβλίο επιχειρείται μια τυπολογική προσέγγιση της αρμονίας, της αντίστιξης και της δομικής οργάνωσης των συνθέσεων του Μπαχ για πληκτροφόρο όργανο.
Η σουίτα, ως συλλογή αυτοτελών συνθέσεων που ανήκουν σε διαφορετικούς μορφολογικούς τύπους και που οργανώνονται σε μια σύνθετη φόρμα, επιλέγεται ως το καταλληλότερο πλαίσιο για μια τέτοια προσέγγιση.

30,67 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στο παρόν βιβλίο επιχειρείται μια τυπολογική προσέγγιση της αρμονίας, της αντίστιξης και της δομικής οργάνωσης των συνθέσεων του Μπαχ για πληκτροφόρο όργανο. Η σουίτα, ως συλλογή αυτοτελών συνθέσεων που ανήκουν σε διαφορετικούς μορφολογικούς τύπους και που οργανώνονται σε μια σύνθετη φόρμα, επιλέγεται ως το καταλληλότερο πλαίσιο για μια τέτοια προσέγγιση. Παρότι το έργο του Μπαχ περιλαμβάνει και άλλες ομοειδείς συνθέσεις, οι αγγλικές και οι γαλλικές σουίτες θεωρήθηκαν αντιπροσωπευτικό όσο και επαρκές δείγμα του είδους. Τα εξαγόμενα από τη μελέτη συμπεράσματα δεν καταγράφονται ως απλή επαναδιατύπωση βασικών αρχών της αρμονίας και της αντίστιξης της ενόργανης μουσικής του Μπαχ, αλλά στοιχειοθετούν ένα τυπολογικό κώδικα σχετιζόμενο με την εκάστοτε εξεταζόμενη φόρμα. Η μελέτη, που περιλαμβάνει δεκάδες μουσικά παραδείγματα, σχηματικές αναπαραστάσεις και συνοπτικούς πίνακες, μπορεί επιπλέον να χρησιμεύσει ως μοντέλο μορφολογικής και πολυεπίπεδης δομικής ανάλυσης για άλλους τύπους συνθέσεων. Οι συγγραφείς επιχειρούν εξάλλου μια προσέγγιση της ερμηνευτικής πρακτικής των αγγλικών και των γαλλικών σουιτών, στηριζόμενοι σε έγκυρες εκτελέσεις των έργων.
Subtitle: 
Οι αγγλικές και γαλλικές σουίτες
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-210-416-3
Book pages: 
396
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Subtitle: 
Οι αγγλικές και γαλλικές σουίτες
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-210-416-3
Book pages: 
396
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο