Product

Αρχαία ελληνική θρησκεία

Product

Αρχαία ελληνική ιστορία

Αρχαία ελληνική θρησκεία και μαθηματικά

Κωδικός:
59744
Manufacturer: 
Description: 

- Ο ανθρωπομορφισμός του Ομήρου, αποκάλυψε τον "ουδέτερο" χαρακτήρα της ηθικής των Ολύμπιων θεών, που προσωποποιούσαν φυσικά στοιχεία και η ανακάλυψη των Αρρήτων αριθμών από τους Πυθαγορείους, επιβεβαίωσε την παρουσία του παραλόγου και του Χάους, εντός του Λόγου και του Κόσμου.
- Η Πλατωνική Ακαδημία, με την τοποθέτηση στο θρόνο των θεών του Ορθού Λόγου και τη θεώρηση των αριθμων ως ευθύγραμμων τμημάτων (γεωμετρία) "έσωσε" την ηθική των θεών και τα μαθηματικά.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

- Ο ανθρωπομορφισμός του Ομήρου, αποκάλυψε τον "ουδέτερο" χαρακτήρα της ηθικής των Ολύμπιων θεών, που προσωποποιούσαν φυσικά στοιχεία και η ανακάλυψη των Αρρήτων αριθμών από τους Πυθαγορείους, επιβεβαίωσε την παρουσία του παραλόγου και του Χάους, εντός του Λόγου και του Κόσμου. - Η Πλατωνική Ακαδημία, με την τοποθέτηση στο θρόνο των θεών του Ορθού Λόγου και τη θεώρηση των αριθμων ως ευθύγραμμων τμημάτων (γεωμετρία) "έσωσε" την ηθική των θεών και τα μαθηματικά. - Η Αστρονομία με το γεωκεντρικό μοντέλο, προσπαθεί να ικανοποιήσει το Πλατωνικό αίτημα για εξήγηση της τροχιάς των πλανητών με ομαλές κυκλικές κινήσεις, ενώ η θεωρία της κίνησης του Αριστοτέλη, χώριζε το Σύμπαν σε δύο περιοχές: Την υποσελήνια της φθοράς και της μεταβολής και την πέρα από την Σελήνη, της αιώνιας κίνησης της αφθαρσίας και του αιθέρα. Ο θεός (πρώτο Κινούν Ακίνητο) και οι Νόες (που κινούν τα ουράνια σώματα) "κατοικούν" στον υπερσελήνιο χώρο ενώ οι δαίμονες στην υποσελήνια περιοχή, είναι οι εξουσιαστές του αέρος.
Subtitle: 
6ος αι. - 1ος αι. π.Χ.: Η επανάσταση των αρρήτων αριθμών στην ελληνική σκέψη
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-8100-16-Χ
Book pages: 
187
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Διαμαντής Κούτουλας είναι καθηγητής φιλόλογος και υπηρετεί στη Μέση Εκπαίδευση. Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 4 Μαρτίου 1962. Είναι συνεργάτης σε διάφορα περιοδικά (Δαυλός, Ελλάνιον Ήμαρ, Τρίτο Μάτι κ.λπ.) και έχει, επίσης, παρουσιάσει ιστορικές έρευνές του σε ειδικές διαλέξεις και ραδιοφωνικές εκπομπές. Έχει γράψει μεταξύ άλλων τα εξής βιβλία: "Ιησού και Παύλος" (Δίον, 1997), "Οι χαμένες γνώσεις των αρχαίων Ελλήνων" (Δίον, 1998), "Η αρχαία Σπάρτη 1000 π.Χ.-396 μ.Χ." (Δίον, 1999), "Το Βυζάντιο έναντι των Ελλήνων εθνικών" (Δίον, 1998), "Βυζαντινή Κωνσταντινούπολη" (Χιωτέλη 2000) κ.λπ.

Subtitle: 
6ος αι. - 1ος αι. π.Χ.: Η επανάσταση των αρρήτων αριθμών στην ελληνική σκέψη
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-8100-16-Χ
Book pages: 
187
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο