Product

Αρχαία Κόρινθος

Product

Αρχαία κυπριακή τέχνη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Αρχαία κυπριακή τέχνη

Κωδικός:
135756
Description: 

[...] Είμαστε όλοι πολύ ευτυχείς που έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε στο ελληνικό κοινό και στους επισκέπτες μας, ένα ευρύ φάσμα του κυπριακού πολιτισμού (από την 4η π.Χ. χιλιετία έως την παλαιοχριστιανική περίοδο), μέσα από μία Συλλογή και μία από τις μεγαλύτερες στο είδος της.
Νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά γιατί στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, ένα μουσείο ελληνικό, φιλοξενείται πια ένα μεγάλο και αντιπροσωπευτικό κομμάτι της Κύπρου στην καρδιά της Αθήνας.

Ντόλλη Γουλανδρή
Πρόεδρος του Ιδρύματος Ν.Π. Γουλανδρή

60,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

[...] Είμαστε όλοι πολύ ευτυχείς που έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε στο ελληνικό κοινό και στους επισκέπτες μας, ένα ευρύ φάσμα του κυπριακού πολιτισμού (από την 4η π.Χ. χιλιετία έως την παλαιοχριστιανική περίοδο), μέσα από μία Συλλογή και μία από τις μεγαλύτερες στο είδος της. Νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά γιατί στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, ένα μουσείο ελληνικό, φιλοξενείται πια ένα μεγάλο και αντιπροσωπευτικό κομμάτι της Κύπρου στην καρδιά της Αθήνας. Ντόλλη Γουλανδρή Πρόεδρος του Ιδρύματος Ν.Π. Γουλανδρή Η συγκρότηση της Συλλογής Ζιντίλη άρχισε πριν από πολλά χρόνια από έναν άνθρωπο με ιδιαίτερο πάθος για την κυπριακή αρχαιολογία, τον Θάνο Ν. Ζιντίλη. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες ανά τον κόσμο ιδιωτικές συλλογές κυπριακών αρχαιοτήτων. Ο ανά χείρας κατάλογος περιέχει λεπτομερή περιγραφή, επιστημονική τεκμηρίωση και παρατηρήσεις που αφορούν σε οκτακόσια αντικείμενα της Συλλογής. [...] Stella M. Lubsen-Admiraal
Subtitle: 
Συλλογή Θάνου Ν. Ζιντίλη
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-7064-41-0
Book pages: 
385
Book Dimensions: 
29χ21
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Subtitle: 
Συλλογή Θάνου Ν. Ζιντίλη
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-7064-41-0
Book pages: 
385
Book Dimensions: 
29χ21
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο