Product

Αρχαία λιμάνια, Θερμαϊκός κόλπος

Product

Αρχαία μαθηματικά

Αρχαία λογοτεχνική θεωρία

Κωδικός:
114737
Description: 

Το βιβλίο θεωρείται κλασικό έργο εδώ και πολλά χρόνια. Καθιστά προσπελάσιμη αυτή τη γνωστική περιοχή ακόμα και σε όσους είναι λιγότερο εξοικειωμένοι με τις γλώσσες και τα έργα της αρχαιότητας. Εξετάζονται τα τρία σημαντικότερα σωζόμενα διδακτικά συγγράμματα της αρχαίας λογοτεχνικής θεωρίας: Η "Ποιητική" του Αριστοτέλη, η "Ars poetica" του Ορατίου και το σύγγραμμα "Περί ύψους" του Ψευδο-Λογγίνου, καθώς και οι κύριοι όροι τους: η φιλοσοφική, σε ανεπεξέργαστο ύφος διατυπωμένη "Ποιητική" του Αριστοτέλη του 4ου αι.

41,22 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο θεωρείται κλασικό έργο εδώ και πολλά χρόνια. Καθιστά προσπελάσιμη αυτή τη γνωστική περιοχή ακόμα και σε όσους είναι λιγότερο εξοικειωμένοι με τις γλώσσες και τα έργα της αρχαιότητας. Εξετάζονται τα τρία σημαντικότερα σωζόμενα διδακτικά συγγράμματα της αρχαίας λογοτεχνικής θεωρίας: Η "Ποιητική" του Αριστοτέλη, η "Ars poetica" του Ορατίου και το σύγγραμμα "Περί ύψους" του Ψευδο-Λογγίνου, καθώς και οι κύριοι όροι τους: η φιλοσοφική, σε ανεπεξέργαστο ύφος διατυπωμένη "Ποιητική" του Αριστοτέλη του 4ου αι. π.Χ., η έμμετρη, γραμμένη μάλλον σε τόνο καθημερινής ομιλίας "Ars poetica" του Οράτιου (κυκλοφόρησε το 14 μ.Χ.) και το προορισμένο για πολιτικούς και ρήτορες σύγγραμμα "Περί ύψους" του Ψευδο-Λογγίνου, του 1ου αι. μ.Χ. Στην ελληνική έκδοση προστέθηκαν σε παράρτημα τα σχετικά αρχαία κείμενα με την άδεια του συγγραφέα και του εκδότη.
Subtitle: 
Εισαγωγή στον Αριστοτέλη, τον Οράτιο και τον "Λογγίνο"
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-206-546-Χ
Book pages: 
470
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Ο Manfred Fuhrman (1925-2006) διετέλεσε καθηγητής της κλασικής φιλολογίας στα πανεπιστήμια του Κιέλου και της Κωνσταντίας. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονταν η ύστερη αρχαιότητα, το ρωμαϊκό δίκαιο, η ρητορική και η λογοτεχνική θεωρία της αρχαιότητας. Οι μεταφράσεις των λόγων του Κικέρωνα που εκπονήθηκε θεωρούνται υποδειγματικές. Από τον εκδοτικό οίκο "Artemis & Winkler" κυκλοφορούν επίσης οι μονογραφίες του "Die antike Rhetorik" (1984), "Cicero und die roemisch Republik" (1989), "Rom in der Spaetantike" (1994) και "Europas fremd gewordene Fundamente" (1995).

Subtitle: 
Εισαγωγή στον Αριστοτέλη, τον Οράτιο και τον "Λογγίνο"
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-206-546-Χ
Book pages: 
470
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο