Product

Αρχαιολογία

Product

Αρχαιολογία

Αρχαιολατρία και γλώσσα

Κωδικός:
140445
Description: 

Το παρόν βιβλίο ανταποκρίνεται στην ανάγκη να σχολιαστούν αρνητικά διάφορα φαινόμενα γλωσσικού ερασιτεχνισμού που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Πιο συγκεκριμένα, σκοπός αυτής της εργασίας είναι να κατακριθεί η αντιεπιστημονική μέθοδος που ακολουθούν κυρίως σε θέματα ετυμολογίας και ορθογραφίας της Νέας Ελληνικής όσοι βρίσκονται σε έναν ιδεολογικό χώρο που χαρακτηρίζεται από κακώς εννοούμενη αγάπη για την ελληνική γλώσσα και αρχαιότητα, οι "αρχαιολάτρες".

19,17 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το παρόν βιβλίο ανταποκρίνεται στην ανάγκη να σχολιαστούν αρνητικά διάφορα φαινόμενα γλωσσικού ερασιτεχνισμού που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Πιο συγκεκριμένα, σκοπός αυτής της εργασίας είναι να κατακριθεί η αντιεπιστημονική μέθοδος που ακολουθούν κυρίως σε θέματα ετυμολογίας και ορθογραφίας της Νέας Ελληνικής όσοι βρίσκονται σε έναν ιδεολογικό χώρο που χαρακτηρίζεται από κακώς εννοούμενη αγάπη για την ελληνική γλώσσα και αρχαιότητα, οι "αρχαιολάτρες". Η γλωσσολογική αυτή εργασία δίνει απαντήσεις σε εκπροσώπους συγκεκριμένου ιδεολογικού ρεύματος, που αποκλίνουν από την επιστημονική αλήθεια σε θέματα γλώσσας για ιδεολογικούς λόγους αλλά και από άγνοια των σχετικών διδαγμάτων της επιστήμης. Η αμφισβήτηση με ιδεολογικούς όρους μερικών αρχών της θεωρητικής γλωσσολογίας που επηρεάζουν την ετυμολογία, καθώς και η ιδεολογική αντιμετώπιση της ετυμολογίας και της ορθογραφίας εξετάζονται αναλυτικά στο παρόν βιβλίο. Εκτός από την ετυμολογία και την ορθογραφία της Νέας Ελληνικής, στο βιβλίο γίνεται λόγος και για ορισμένα άλλα θέματα, όπως η καταγωγή της Ελληνικής, η προέλευση του ελληνικού αλφαβήτου και η προφορά της αρχαίας ελληνικής γλώσσας.
Subtitle: 
Θέματα ετυμολογίας και ορθογραφίας
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-208-770-6
Book pages: 
408
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Βασίλειος Μ. Αργυρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε πτυχίο φιλολογίας με
ειδίκευση στη γλωσσολογία και μεταπτυχιακό δίπλωμα γλωσσολογίας με ειδίκευση στην εφαρμοσμένη γλωσσολογία. Από το 2004 έως το 2008 συμμετείχε σε ερευνητικό πρόγραμμα της Ακαδημίας Αθηνών.
Ασχολείται επαγγελματικά κυρίως με τη λεξικογραφία. Από το 2004 έχει εργαστεί σε διάφορα λεξικά, με κορυφαίο το νεοελληνικό λεξικό των εκδόσεων Σ.
Πατάκη. Ενδιαφέρεται κυρίως για τη λεξικογραφία, τη γλωσσολογία και τη λογοτεχνία. Δημοσιεύει γλωσσολογικά και λεξικογραφικά κείμενα στο ιστολόγιο Περιγλώσσιο (periglwssio.wordpress.com).

Subtitle: 
Θέματα ετυμολογίας και ορθογραφίας
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-208-770-6
Book pages: 
408
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο