Product

Αρχειονομία

Product

Αρχές marketing

Αρχειονομία

Κωδικός:
138909
Description: 

Ο τόμος αυτός εισάγει στην επιστήμη της Αρχειονομίας, με τη διαχρονική μελέτη των φορέων παραγωγής και πρώτης διαχείρισης εγγράφων και αρχείων. Αποβλέπει να οδηγήσει τον αναγνώστη και ιδιαίτερα τον φοιτητή Αρχειονομίας -μέσω των ειδικών θεμάτων που σχετίζονται με τις συνθήκες παραγωγής των εγγράφων και των αρχείων- προς τη γενική προβληματική των εννοιών "έγγραφον", "αρχείον", "η δια των εγγράφων απόδειξις", που αγγίζουν όλους μας, αιώνες τώρα, στην καθημερινότητά μας.

38,06 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο τόμος αυτός εισάγει στην επιστήμη της Αρχειονομίας, με τη διαχρονική μελέτη των φορέων παραγωγής και πρώτης διαχείρισης εγγράφων και αρχείων. Αποβλέπει να οδηγήσει τον αναγνώστη και ιδιαίτερα τον φοιτητή Αρχειονομίας -μέσω των ειδικών θεμάτων που σχετίζονται με τις συνθήκες παραγωγής των εγγράφων και των αρχείων- προς τη γενική προβληματική των εννοιών "έγγραφον", "αρχείον", "η δια των εγγράφων απόδειξις", που αγγίζουν όλους μας, αιώνες τώρα, στην καθημερινότητά μας. Τα ειδικά αυτά θέματα αφορούν στη μελέτη της ίδρυσης και λειτουργίας των οργάνων της εκάστοτε νομοθετικής, εκτελεστικής - διοικητικής, διαχειριστικής και δικαστικής εξουσίας. Αφορούν επίσης στη μελέτη της παραγωγής των αρχείων με ανάθεση των αρμοδιοτήτων της Πολιτείας στα επιμέρους αυτά όργανα, στη γνώση της γένεσης, της γενετικής πορείας και της τυπολογίας των εγγράφων βάσει των καθ' ύλην, κυρίως, αρμοδιοτήτων αυτών των οργάνων.
Subtitle: 
Φορείς παραγωγής αρχείων: Ιστορική αναδρομή
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-16-2983-1
Book pages: 
672
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Μαριάννα Κολυβά γεννήθηκε στη Ζάκυνθο. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Υπότροφος-ερευνήτρια της Ακαδημίας Αθηνών στο Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών Βενετίας, ειδικεύτηκε στην ιστορία του βενετοκρατούμενου ελλαδικού χώρου και παράλληλα σπούδασε στη Σχολή Αρχειονομίας, Παλαιογραφίας και Διπλωματικής των Κρατικών Αρχείων Ιταλίας (Βενετία). Είναι διδάκτωρ Ιστορίας του Πανεπιστήμιου Αθηνών. Τα ερευνητικά και συγγραφικά ενδιαφέροντά της αφορούν στην επιστήμη των αρχείων και στην ιστορία του βενετοκρατούμενου ελληνισμού. Διετέλεσε αναπληρώτρια διευθύντρια και μέλος της Εφορείας των Γενικών Αρχείων του Κράτους, συμμετείχε σε επιτροπές εργασίας και σε συνέδρια του Διεθνούς Συμβουλίου Αρχείων και οργάνωσε την XXX CITRA. Είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια Αρχειονομίας στο Τμήμα Αρχειονομίας και Βιβλιοθηκονομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου και διδάσκει Αρχειονομία, Αρχειακές πηγές νέου ελληνισμού, Θεσμούς της Βενετικής Πολιτείας και του βενετοκρατούμενου ελλαδικού χώρου και Παραγωγή αρχείων. Διδάσκει και συντονίζει τη θεματική ενότητα Βυζαντινός και Δυτικός κόσμος στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Subtitle: 
Φορείς παραγωγής αρχείων: Ιστορική αναδρομή
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-16-2983-1
Book pages: 
672
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο