Product

Αρωματικά βότανα

Product

Αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά

Αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά

Κωδικός:
116588
Manufacturer: 
Description: 

Tο βιβλίο γράφτηκε για να δώσει τις απαραίτητες πληροφορίες σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, από θεωρητικής και πρακτικής πλευράς. Χωρίζεται σε δύο μέρη (ενότητες), ένα γενικό (1ο μέρος) και ένα ειδικό (2ο μέρος).

32,59 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Tο βιβλίο γράφτηκε για να δώσει τις απαραίτητες πληροφορίες σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, από θεωρητικής και πρακτικής πλευράς. Χωρίζεται σε δύο μέρη (ενότητες), ένα γενικό (1ο μέρος) και ένα ειδικό (2ο μέρος). Στο 1ο μέρος δίνονται πληροφορίες σχετικές με τη δημιουργία πολλαπλασιαστικού υλικού αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών και την απαραίτητη κατεργασία του εδάφους πριν από την εγκατάσταση μιας καλλιέργειας, τον τρόπο εγκατάστασης και της συγκομιδής τους. Το 1ο μέρος κλείνει με πληροφορίες για τις αρχές και τις δυνατότητες εφαρμογής της βιολογικής γεωργίας στα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, ενώ γίνεται και μια πολύ σύντομη αναφορά στη βιοδυναμική γεωργία (μια ακραία μορφή της βιολογικής γεωργίας), στην εφαρμογή της οποίας εμπλέκονται και κάποια είδη αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών. Στο 2ο μέρος, το ειδικό, αναφέρεται σε 47 είδη αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών με πληροφορίες για το καθένα περί καταγωγής, βοτανικής ταξινόμησης, μορφολογίας, οικολογίας, καλλιέργειας και της χρήσης του. Σε πολλά από τα φυτά παρατίθενται στοιχεία και για άλλα είδη του γένους τους. Έτσι ο συνολικός αριθμός των φυτικών ειδών στα οποία γίνεται αναφορά ξεπερνάει τα 250. Από τα 47 είδη φυτών, στα οποία γίνεται ειδική αναφορά για το καθένα χωριστά, τα 23 καλλιεργήθηκαν πιλοτικά σε διάφορες τοποθεσίες και τα υπόλοιπα καλλιεργήθηκαν σε πειραματικές γραμμές παρατηρήσεων του τμήματος των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών του Κέντρου Γεωργικής Έρευνας Μακεδονίας Θράκης (Κ.Γ.Ε.Μ.Θ.), που ανήκει στο Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ) (ο τριγωνίσκος, καλλιεργήθηκε με την ευθύνη της Τράπεζας Γενετικού Υλικού του Κ.Γ.Ε.Μ.Θ.). Οι πιλοτικοί αγροί και οι πειραματικές γραμμές των φυτών καλλιεργήθηκαν σύμφωνα με τις αρχές και τις μεθόδους της βιολογικής γεωργίας. Έτσι, όλες οι πληροφορίες του βιβλίου για χρήση ζιζανιοκτόνων προέρχονται από βιβλιογραφικές πηγές. Από τις βιβλιογραφικές πηγές επίσης προέρχονται οι "χρήσεις" και όσες αναφορές γίνονται για τη σύσταση αιθερίων ελαίων. Οι 300 περίπου φωτογραφίες του βιβλίου, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, είναι φωτογραφίες από τις πιλοτικές και πειραματικές βιολογικές καλλιέργειες που αναφέρθηκαν παραπάνω.
Subtitle: 
Βοτανική ταξινόμηση: Οικολογία: Καλλιεργητικές οδηγίες: Χρήσεις: Αναφορά στη βιολογική και βιοδυναμική γεωργία
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-431-992-2
Book pages: 
349
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Θεόδωρος Κουτσός γεννήθηκε το 1946 στην κοινότητα Βαπτιστής του Ν. Κιλκίς. Σπούδασε γεωπονία με υποτροφία στο ΑΠΘ, από το οποίο πήρε αργότερα μεταπτυχιακό δίπλωμα (Μ.Sc.) στη "Γενετική βελτίωση φυτών και γεωργία" και διδακτορικό (Ph.D.). Πριν κάνει μεταπτυχιακές σπουδές εργάσθηκε στη Βιομηχανία ΣΕΚΟΒΕ και στη Διεύθυνση Γεωργίας Μεσσηνίας. Ως γεωπόνος ερευνητής ασχολήθηκε αρχικά με τη βελτίωση ντόπιων λαχανικών (επιλογή ποικ. λάχανου "Kιλκίς") και την ανάπτυξη τεχνικών βιολογικής και ολοκληρωμένης γεωργίας. Υπήρξε επιστημονικός υπεύθυνος προγραμμάτων βιολογικής γεωργίας, εισηγητής σε θέματα αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών σε Kέντρα και Iδρύματα Eπαγγελματικής Kατάρτισης (ΚΕΚ, IEK), καθώς και κριτής διεθνών επιστημονικών περιοδικών. Δίδαξε "Φυτοτεχνολογία" στο Τ.Ε.Ι.Θ. και "Bιολογική γεωργία και ολοκληρωμένα συστήματα παραγωγής" στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Το 2003 ανέλαβε προϊστάμενος του τμήματος Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών του K.Γ.E.M.Θ./ΕΘΙΑΓΕ, όπου παραμένει μέχρι σήμερα. Τα τελευταία χρόνια, κύρια ασχολία του είναι η ανάπτυξη τεχνικών βιολογικής γεωργίας και η βελτίωση αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών. Έχει 65 δημοσιεύσεις σε εθνικά και διεθνή περιοδικά, σε πρακτικά συνεδρίων, σε ιστοσελίδες του διαδικτύου και σε εκλαϊκευμένα περιοδικά.
Είναι παντρεμένος με την Παρασκευή Γκουραμάνη και έχουν 6 παιδιά.

Subtitle: 
Βοτανική ταξινόμηση: Οικολογία: Καλλιεργητικές οδηγίες: Χρήσεις: Αναφορά στη βιολογική και βιοδυναμική γεωργία
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-431-992-2
Book pages: 
349
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο