Product

Ασκητική του φθινοπώρου

Product

Ασκληπιός ο πρώτος θεραπευτής

Ασκληπιός

Κωδικός:
119804
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Ο Ασκληπιός υπήρξε ένας από τους πλέον αγαπητούς θεούς των αρχαίων προγόνων μας. Ως ήρωας, ως ημίθεος ή ως θεός αποτέλεσε το έσχατο καταφύγιο των νοσούντων και πηγή ελπίδας για τους πάσχοντες. Η λατρεία του εκφράζει πολιτιστικό βίωμα και θρησκευτική ευσέβεια.
Το βιβλίο της Alice Walton αποτελεί μιαν ενδιαφέρουσα αρχαιολογική-θρησκειολογική μελέτη σχετική με την αρχαία λατρεία του Ασκληπιού, όπως τη συναντούμε στη μητροπολιτική Ελλάδα, στις ελληνικές αποικίες αλλά και στον ελληνιστικό και ελληνορωμαϊκό κόσμο.

19,17 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο Ασκληπιός υπήρξε ένας από τους πλέον αγαπητούς θεούς των αρχαίων προγόνων μας. Ως ήρωας, ως ημίθεος ή ως θεός αποτέλεσε το έσχατο καταφύγιο των νοσούντων και πηγή ελπίδας για τους πάσχοντες. Η λατρεία του εκφράζει πολιτιστικό βίωμα και θρησκευτική ευσέβεια. Το βιβλίο της Alice Walton αποτελεί μιαν ενδιαφέρουσα αρχαιολογική-θρησκειολογική μελέτη σχετική με την αρχαία λατρεία του Ασκληπιού, όπως τη συναντούμε στη μητροπολιτική Ελλάδα, στις ελληνικές αποικίες αλλά και στον ελληνιστικό και ελληνορωμαϊκό κόσμο. Αν και γραμμένο το 1893, παρουσιάζει μιαν εκπληκτική επιστημονική πληρότητα και η Alice Walton, κάτοχος του θέματος και βαθειά γνώστρια των σχετικών πηγών, κατορθώνει να κρατήσει το ενδιαφέρον των αναγνωστών αμείωτο, τόσο με τη γλαφυρότητα και την ενάργεια των περιγραφών της όσο με την επιστημονική της δεινότητα.
Subtitle: 
Η λατρεία του Έλληνα θεού της ιατρικής
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-354-204-0
Book pages: 
230
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Subtitle: 
Η λατρεία του Έλληνα θεού της ιατρικής
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-354-204-0
Book pages: 
230
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο