Product

Ασφάλεια

Product

Ασφάλεια δικτύων

Ασφάλεια ασυρμάτων και κινητών δικτύων επικοινωνιών

Κωδικός:
115807
Description: 

Στη σύγχρονη εποχή οι ασύρματες και κινητές επικοινωνίες και οι εφαρμογές των τεχνολογιών της πληροφορικής κατακτούν ολοένα και περισσότερο την προτίμηση τόσο των απλών καταναλωτών όσο και των επιχειρήσεων. Η αξιοποίηση τους προσφέρει στους χρήστες τους ιδιαίτερη άνεση κίνησης με ταυτόχρονη προσβασιμότητα σε οποιαδήποτε σχεδόν υπηρεσία είναι διαθέσιμη σε ενσύρματους δικτυακούς τομείς.
Στο παρόν βιβλίο παρουσιάζεται η θεωρητική υποδομή και αναπτύσσονται οι τεχνολογίες ασφαλείας και τα ιδιαίτερα σημεία ευπάθειας τεσσάρων κατηγοριών ασύρματων και κινητών δικτύων επικοινωνιών:

32,10 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στη σύγχρονη εποχή οι ασύρματες και κινητές επικοινωνίες και οι εφαρμογές των τεχνολογιών της πληροφορικής κατακτούν ολοένα και περισσότερο την προτίμηση τόσο των απλών καταναλωτών όσο και των επιχειρήσεων. Η αξιοποίηση τους προσφέρει στους χρήστες τους ιδιαίτερη άνεση κίνησης με ταυτόχρονη προσβασιμότητα σε οποιαδήποτε σχεδόν υπηρεσία είναι διαθέσιμη σε ενσύρματους δικτυακούς τομείς. Στο παρόν βιβλίο παρουσιάζεται η θεωρητική υποδομή και αναπτύσσονται οι τεχνολογίες ασφαλείας και τα ιδιαίτερα σημεία ευπάθειας τεσσάρων κατηγοριών ασύρματων και κινητών δικτύων επικοινωνιών: - των προσωπικών ασύρματων δικτύων επικοινωνιών, που ακολουθούν τις προδιαγραφές Bluetooth (IEEE 802.15.1). - των τοπικών δικτύων ασύρματων επικοινωνιών, που ακολουθούν το πρότυπο IEEE 802.11 (Wi-Fi). - των μητροπολιτικών ασύρματων δικτύων επικοινωνιών, που ακολουθούν το πρότυπο IEEE 802.16 (WiMax). - των δικτύων UMTS, που προτυποποιούνται από τον οργανισμό 3GPP.
Subtitle: 
Ασφάλεια σε αυτόνομα και ετερογενή περιβάλλοντα Bluetooth, IEEE 802.11, 802.16, UMTS
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-7530-81-0
Book pages: 
508
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Γεννήθηκε στη Σάμο το 1970.
Ο Γιώργος Καμπουράκης είναι Λέκτορας του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και καθηγητής πληροφορικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Είναι κάτοχος πτυχίου Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Εκπαίδευση του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και διδακτορικού διπλώματος σε θέματα Ασφάλειας Κινητών και Ασύρματων Επικοινωνιών Τρίτης και Ύστερων Γενεών του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι συγγραφέας περισσότερων από είκοσι (20) τεχνικών δημοσιεύσεων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά διεθνών συνεδρίων με κρίση πλήρους κειμένου στους τομείς ενδιαφέροντός του και έχει συμμετάσχει σε Ευρωπαϊκά και Εθνικά ερευνητικά έργα Έρευνας και Τεχνολογίας Ανάπτυξης ανταγωνιστικού χαρακτήρα ως ερευνητής.

Subtitle: 
Ασφάλεια σε αυτόνομα και ετερογενή περιβάλλοντα Bluetooth, IEEE 802.11, 802.16, UMTS
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-7530-81-0
Book pages: 
508
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο