Product

Αυτοβιογραφία του αθέατου

Product

Αυτοβιογραφία: Γράμματα στην κόρη μου

Αυτοβιογραφία του στρατηγού Φράνκο

Κωδικός:
79301
Manufacturer: 
Description: 

Στις παραμονές της συμπλήρωσης ενός αιώνα από τη γέννηση του Φράνκο, ένας συγγραφέας εκλαϊκευτικών βιβλίων και βιογραφιών διασήμων ιστορικών προσώπων παίρνει την εντολή από τον εκδότη του να γράψει μια βιογραφία του δικτάτορα όπου ο ίδιος θα αφηγείται τη ζωή του. Ο Μαρθιάλ Πόμπο, αντιφρανκικός μια ολόκληρη ζωή, ξεκινά το γράψιμο αλλά όταν δεν μπορεί πια να αφήσει ασχολίαστα όσα λέει ο στρατηγός απαντάει στον αυτοβιογραφούμενο.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στις παραμονές της συμπλήρωσης ενός αιώνα από τη γέννηση του Φράνκο, ένας συγγραφέας εκλαϊκευτικών βιβλίων και βιογραφιών διασήμων ιστορικών προσώπων παίρνει την εντολή από τον εκδότη του να γράψει μια βιογραφία του δικτάτορα όπου ο ίδιος θα αφηγείται τη ζωή του. Ο Μαρθιάλ Πόμπο, αντιφρανκικός μια ολόκληρη ζωή, ξεκινά το γράψιμο αλλά όταν δεν μπορεί πια να αφήσει ασχολίαστα όσα λέει ο στρατηγός απαντάει στον αυτοβιογραφούμενο. Στην ουσία απαντάει με σχιζοφρενικό τρόπο στον ίδιο του τον εαυτό και προσπαθεί να παρουσιάσει, σε αντίστιξη προς την αφήγηση του στρατηγού, μερικές πτυχές της προσωπικής του ζωής στη διάρκεια της φρανκικής εποχής. Ο δικτάτορας μιλάει μέσα από την Ιστορία και ο συγγραφέας τρέμει στην ιδέα ότι η Ιστορία θα γίνει μια μέρα τόσο αντικειμενική, σε σχέση με τη βιαιότητα μιας ολόκληρης εποχής, ξεχνώντας τα θύματά της, ώστε τελικά να περιοριστεί σε δεκαπέντε γραμμές κάποιας σελίδας μιας εγκυκλοπαίδειας του μέλλοντος. Ο Μαρθιάλ Πόμπο τελικά παρουσίασε μια αυτοβιογραφία του Φράνκο, που θα μπορούσε να αποτελεί μια πιθανή εκδοχή της ζωής και της δράσης του Καουντίγιο. Είναι ένα ανοιχτό μυθιστόρημα, όπου κατά διαστήματα εναλλάσσονται ο συγγραφέας και ο πρωταγωνιστής του. Μια συνεχής εναλλαγή ανάμεσα σε υπακρτά ιστορικά γεγονότα και σε φανταστικά που πλάθει ο συγγραφέας, σε σχέση με τη δική του ζωή.
Publications Date: 
1994
Book ISBN: 
960-309-116-2
Book pages: 
832
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Γεννήθηκε στη Βαρκελώνη το 1939. Έγραψε και δημοσίευσε ποιητικές συλλογές, μυθιστορήματα και δοκίμια. Ανάμεσα στα σημαντικότερα έργα του συγκαταλέγονται τα ακόλουθα: "Μια συναισθηματική αγωγή", "Μαρξιστικά ζητήματα", "Πράγα", "Συναισθηματικό χρονικό της Ισπανίας", "Υποφυσιολογικό μανιφέστο", "Ο πιανίστας", "Συναισθηματικό χρονικό της μεταπολίτευσης", "Happy End" και "Γεύματα με ανησυχητικά άτομα". Ώσπου εμφανίζεται ο ιδιόρρυθμος ντετέκτιβ Πέπε Καρβάλιο στο μυθιστόρημα "Εγώ σκότωσα τον Κέννεντυ" (1970). Η πρωτότυπη μυθιστορηματική αφήγηση του Μονταλμπάν ανοίγει με αυτό το έργο νέους λογοτεχνικούς δρόμους και καθιερώνει τη Σειρά "Πέπε Καρβάλιο". Εκτός από τα βραβεία για τις "Θάλασσες του Νότου", ο Μ.Β. Μονταλμπάν έχει κερδίσει το Εθνικό Βραβείο Αφηγήματος της Ισπανίας, το Ευρωπαϊκό Βραβείο Μυθιστορήματος (1992) για το έργο του πάνω στον Ισπανό συγγραφέα και πολιτικό Galindez και το 1995 του απονεμήθηκε το Εθνικό Βραβείο Ισπανικών Γραμμάτων για το σύνολο του έργου του. Το 2000, ο Μονταλμπάν κέρδισε το λογοτεχνικό βραβείο Grinzane-Cavour για την προσφορά του στην παγκόσμια λογοτεχνία. Έφυγε ξαφνικά από καρδιακή προσβολή, τον Οκτώβριο του 2003 περιμένοντας μια πτήση στο αεροδρόμιο της Μπανγκόγκ.

Publications Date: 
1994
Book ISBN: 
960-309-116-2
Book pages: 
832
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο