Product

Αυτοσχέδια μουσικά όργανα

Product

Αυτοσχεδιασμοί

Αυτοσχεδιάζοντας

Κωδικός:
94028
Manufacturer: 
Description: 

Σε μια εποχή που οι απαιτήσεις στη σχολική αίθουσα, αλλά και έξω από αυτήν, συνεχώς διευρύνονται και πληθαίνουν, οι δάσκαλοι καλούνται να επεκτείνουν τη διδασκαλία τους σε νέες μορφές έκφρασης και να αναπτύξουν καινούριες σταθερές επικοινωνίας. Η χιλιοχρησιμοποιημένη έννοια της επικοινωνίας, η ενδοσκόπηση και η προσπάθεια να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας παραμένουν ζητούμενα για όλους μας.

13,75 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Σε μια εποχή που οι απαιτήσεις στη σχολική αίθουσα, αλλά και έξω από αυτήν, συνεχώς διευρύνονται και πληθαίνουν, οι δάσκαλοι καλούνται να επεκτείνουν τη διδασκαλία τους σε νέες μορφές έκφρασης και να αναπτύξουν καινούριες σταθερές επικοινωνίας. Η χιλιοχρησιμοποιημένη έννοια της επικοινωνίας, η ενδοσκόπηση και η προσπάθεια να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας παραμένουν ζητούμενα για όλους μας. Η φαντασία και η ευρηματικότητα, το παιχνίδι, η δυνατότητα του καθενός να εκφραστεί με τον δικό του εντελώς προσωπικό τρόπο, εμπλουτίζουν τη διδακτική πράξη και αποτελούν σημαντικές κατακτήσεις για τον εκπαιδευτικό του σήμερα. Ύστερα από πολλά χρόνια διδασκαλίας του μαθήματος του αυτοσχεδιασμού, με μαθητές καταξιωμένους πλέον ηθοποιούς, η συγγραφέας μοιράζεται πλέον την εμπειρία της μαζί μας, σε ένα βιβλίο που εδώ και πολλά χρόνια έλειπε από την βιβλιοθήκη κάθε δασκάλου και ενδιαφερομένου που ασχολείται με το μάθημα της υποκριτικής σε μικρούς και μεγάλους.
Subtitle: 
Βοήθημα για τη διδασκαλία του παιδικού θεάτρου
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-419-053-9
Book pages: 
96
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Ευγενία Χατζίκου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε σκηνοθεσία, υποκριτική, γαλλική φιλολογία και μουσική, και ειδικεύθηκε στην τηλεόραση, υπότροφος στις Βρυξέλλες. Το 1972 ιδρύει το Σπουδαστήριο Τέχνης. Η δραματική σχολή υπό την επωνυμία της, κατατάσσεται στην Γ' βαθμίδα εκπαίδευσης και γίνεται ανωτέρα.
Η σχολή κινηματογράφου και τηλεόρασης υπό την επωνυμία της βραβεύεται στο Μόναχο από ειδική επιτροπή καθηγητών επειδή έχει παρουσιάσει σημαντική πρόοδο χωρίς κρατική ή άλλη υποστήριξη. Η Ευγενία Χατζίκου έχει βραβείο σεναρίου σε διαγωνισμό της ΕΡΤ με πρόεδρο τον Ιάκωβο Καμπανέλη. Έχει σκηνοθετήσει 50 παραστάσεις χωρίς κερδοσκοπικό χαρακτήρα με τις δύο ομάδες που λειτουργούσαν στη σχολή της και έχουν κερδηθεί βραβεία ερμηνείας, θεατρικού έργου και παρουσίασης. (Φεστιβάλ Ιθάκης). Έχει σκηνοθετήσει τρεις ταινίες που προβλήθηκαν στην κρατική τηλεόραση ("Το αγγελούδι μας", με θέμα την έκτρωση, "Γένους θηλυκού", με θέμα τη σημερινή θέση της γυναίκας και "Μικ-μηκ", με θέμα θεματολογική και μορφική ανάπτυξη της μικρού μήκους ταινίας στην Ευρώπη). Από το 1972 διδάσκει συνεχώς υποκριτική, αυτοσχεδιασμό και κινηματογράφο στις δύο υπό την επωνυμίας της σχολές. Έχει μεταφράσει 15 βιβλία με θέματα σχετικά με το αντικείμενο του θεάματος για γνωστούς εκδοτικούς οίκους:
"Ο κινηματογράφος" του Ανρί Αζέλ, εκδόσεις "Φέξη". "Η γλώσσα του κινηματογράφου" και "Σουρεαλισμός στον κινηματογράφο", το πρώτο του Μαρσέλ Μαρτέν, το δεύτερο του Άδωνι Κύρου για τις εκδόσεις "Κάλβος", "Οι σταρ" του Έντγκαρ Μορέν για τις εκδόσεις "Παϊρίδη", "Η τεχνική του κινηματογράφου" του Λο Ντύκα για τις εκδόσεις "Ζαχαρόπουλου", "Το μονταζ" του Ρότζερ Κρίτεντεν για τις εκδόσεις "Καστανιώτη" και άλλα.

Subtitle: 
Βοήθημα για τη διδασκαλία του παιδικού θεάτρου
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-419-053-9
Book pages: 
96
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο