Product

Αχαιών ακτή

Product

Αχάριστος φωνή

Αχαλίνωτος καπιταλισμός

Κωδικός:
78296
Description: 

«Την αποκαλούν ελεύθερη αγορά, αλλά αυτή η συντομογραφία υποκρύπτει πολύ περισσότερα από την απλή ελευθερία αγοραπωλησίας προϊόντων. Ό,τι εξυμνούν, προπαγανδίζουν κι επιζητούν οι άνθρωποι με αυτή είναι η απελευθέρωση των ιδιωτικών επιχειρήσεων από την κρατική ρύθμιση, η απαλλαγή τους από τον έλεγχο των δραστήριων εργατικών συνδικάτων, η αποδέσμευσή τους από συναισθηματικές ανησυχίες σχετικά με την τύχη των υπαλλήλων ή του κοινωνικού συνόλου, η απελευθέρωσή τους από τελωνειακούς φραγμούς ή επενδυτικούς περιορισμούς και η όσο το δυνατόν μικρότερη παρενόχλησή τους από τη φορολογία.

18,44 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

«Την αποκαλούν ελεύθερη αγορά, αλλά αυτή η συντομογραφία υποκρύπτει πολύ περισσότερα από την απλή ελευθερία αγοραπωλησίας προϊόντων. Ό,τι εξυμνούν, προπαγανδίζουν κι επιζητούν οι άνθρωποι με αυτή είναι η απελευθέρωση των ιδιωτικών επιχειρήσεων από την κρατική ρύθμιση, η απαλλαγή τους από τον έλεγχο των δραστήριων εργατικών συνδικάτων, η αποδέσμευσή τους από συναισθηματικές ανησυχίες σχετικά με την τύχη των υπαλλήλων ή του κοινωνικού συνόλου, η απελευθέρωσή τους από τελωνειακούς φραγμούς ή επενδυτικούς περιορισμούς και η όσο το δυνατόν μικρότερη παρενόχλησή τους από τη φορολογία. »Οι θιασώτες της ελεύθερης αγοράς ζητούν επίμονα την ιδιωτικοποίηση των κρατικών επιχειρήσεων όλων των ειδών και τη μετατροπή των δημόσιων ιδρυμάτων, από τα πανεπιστήμια και τους βοτανικούς κήπους μέχρι τις φυλακές κι από τις βιβλιοθήκες και τα σχολεία μέχρι τους οίκους ευγηρίας, σε ιδιωτικές εταιρείες, με μόνο σκοπό το κέρδος. Και σε αντάλλαγμα, υπόσχονται μια πιο δυναμική οικονομία, που θα παράγει καινούριο πλούτο, ενώ δεν λένε τίποτε για την κατανομή του πλούτου αυτού, είτε παλιός είναι είτε καινούριος. »Αυτοί οι άνθρωποι αποκαλούν το σύστημά τους ελεύθερη αγορά. Εγώ όμως θα το ονομάσω καπιταλισμό-στρόβιλο, γιατί είναι εντελώς διαφορετικός από τον αυστηρά ελεγχόμενο καπιταλισμό που άκμασε από το 1945 μέχρι τη δεκαετία του 1980, και ο οποίος έφερε τη συγκλονιστική καινοτομία της μαζικής ευημερίας στις ΗΠΑ, τη Δυτική Ευρώπη, την Ιαπωνία, και σε όλες τις χώρες που τις μιμήθηκαν». Έντουαρντ Λούτουακ
Subtitle: 
Νικητές και ηττημένοι της παγκόσμιας οικονομίας
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-14-0722-7
Book pages: 
564
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Έντουαρντ Λούτουακ γεννήθηκε το 1942 στην Τρανσυλβανία και σπούδασε στην Ιταλία, την Αγγλία και τις ΗΠΑ. Είναι διάσημος στρατηγικός αναλυτής, σύμβουλος και συγγραφέας. Ξεκίνησε πραγματευόμενος στρατιωτικά ζητήματα, αλλά στη συνέχεια διεύρυνε την εφαρμογή της στρατηγικής του και στην οικονομία, εισάγοντας τη νέα έννοια της «γεωοικονομίας», και τώρα ασχολείται με κοινωνικά θέματα. Τα βιβλία του, που έχουν μεταφραστεί σε δεκατέσσερις γλώσσες, συμπεριλαμβάνουν τα Coup d'Etat (1968), The Grand Strategy of the Roman Empire (1976), The Pentagon and the Art of War (1985), Strategy: The Logic of War and Peace (1987) και The Endangered American Dream (1993). Ο Λούτουακ είναι στέλεχος του Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών στην Ουάσινγκτον.

Subtitle: 
Νικητές και ηττημένοι της παγκόσμιας οικονομίας
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-14-0722-7
Book pages: 
564
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο