Product

Βεβαρημένο παρελθόν

Product

Βέβηλες σκέψεις

Βέβηλα κίβδηλα σκύβαλα

Κωδικός:
121341
Manufacturer: 
Description: 

[...] Ο κύριος Κοσμάς ο Αιτωλός είναι μήπως executive manager των Macdonald's;
Ο Αδαμάντιος Κοραής από το Παρίσι καθ' όλη την διάρκεια της Γαλλικής Επαναστάσεως με οδηγίες! Ενώ ο Άγιος Πατροκοσμάς ο Αιτωλός, να διατρέχει επί 18 χρόνια όλη την Δυτική Ελλάδα, επανεξελληνίζοντας τους Έλληνες που είχαν πέσει σε βαθειά αγραμματοσύνη και μιλούσαν τουρκοβενετσιανοαρβανίτικα, να τους λέει να κτίζουν σχολεία και όχι εκκλησίες, επειδή έχουν αρκετές, και στο τέλος οι Τούρκοι να τον κρεμούν από ένα δέντρο. Το ίδιο είναι για σας οι δύο περιπτώσεις;

10,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

[...] Ο κύριος Κοσμάς ο Αιτωλός είναι μήπως executive manager των Macdonald's; Ο Αδαμάντιος Κοραής από το Παρίσι καθ' όλη την διάρκεια της Γαλλικής Επαναστάσεως με οδηγίες! Ενώ ο Άγιος Πατροκοσμάς ο Αιτωλός, να διατρέχει επί 18 χρόνια όλη την Δυτική Ελλάδα, επανεξελληνίζοντας τους Έλληνες που είχαν πέσει σε βαθειά αγραμματοσύνη και μιλούσαν τουρκοβενετσιανοαρβανίτικα, να τους λέει να κτίζουν σχολεία και όχι εκκλησίες, επειδή έχουν αρκετές, και στο τέλος οι Τούρκοι να τον κρεμούν από ένα δέντρο. Το ίδιο είναι για σας οι δύο περιπτώσεις; [...] Τα επιστημονοβριθή σαΐνια σκέφτηκαν πώς να προωθήσουν το επιστημονικό τους δαιμόνιον στα απροστάτευτα παιδιά των 11-12 ετών... Και το πέτυχαν! Υπό τον συναρπαστικόν, για ανήλικα παιδιά, τίτλο "Εισαγωγές και εξαγωγές των σημαντικότερων σε αξία προϊόντων κατά το έτος 1858"... (προσοχή: όχι κατά το 1857, ούτε κατά το 1859 - κάποιο απ' τα δύο πρέπει να έπεφτε δίσεχτο), ναι, παρουσιάζουν λοιπόν, τα σαΐνια "Ρεπούση κόμπανυ ανλίμιτεδ"..., παρουσιάζουν, λέγω, σε ανήλικα 11-12 ετών, τί; Τί; [...] Πίνακα, με "εισαγωγές" για 9 (αριθμητικώς εννέα) προϊόντα και "εξαγωγές" για 14 (αριθμητικώς δέκα και τέτταρα) προϊόντα!!!
Subtitle: 
Άλλως η Νατοκεμαλική συμμωρία της "Ιστορίας" για την ΣΤ΄ δημοτικού
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-527-393-4
Book pages: 
154
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Κώστας Ζουράρις γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1940. Πολιτειολόγος, πολιτικός επιστήμονας και συγγραφέας. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και πολιτικές επιστήμες στο Παρίσι. Επίσης έχει πραγματοποιήσει μουσικές σπουδές στο Κρατικο Ωδείο Θεσσαλονίκης, στην Ακαδημία Mozarteum και στο Saltzburg της Αυστρίας. Από το 1969 διδάσκει πολιτικές επιστήμες στο πανεπιστήμιο Vincennes-Paris στο Παρίσι. Έργα του: "Alpha vers" (1987), "Μισγάγκεια απερινόητη" (1984), "Θεοείδεια παρακατιανή" (1989), "Ελλάς, γελάς, αποφράς", "Ουρανίαι, πέρι ή περί ζωοποιού κενώσεων" (1989), "Μέσα στο σάμαλι ή Αχειροποίητος" (1993) κ.ά. Ζει στη Θεσσαλονίκη.

Subtitle: 
Άλλως η Νατοκεμαλική συμμωρία της "Ιστορίας" για την ΣΤ΄ δημοτικού
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-527-393-4
Book pages: 
154
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο