Product

Βήματα λευτεριάς

Product

Βήματα προόδου Β΄ λυκείου

Βήματα παιδιών που μεγαλώνουν

Κωδικός:
64633
Manufacturer: 
Description: 

Το βιβλίο αποτελεί μια πρωτότυπη πρόταση διδασκαλίας του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ο συγγραφέας μεταφέρει την πολυετή του πείρα ως εκπαιδευτικού και προτείνει τη συνεργασία δασκάλου - μαθητή. Ο βασικός στόχος του βιβλίου είναι να δείξει ότι η διδασκαλία της ποίησης μπορεί να βοηθήσει στην προσπάθεια των εφήβων να αναγνωρίσουν τον εαυτό τους και τους άλλους και να αρχίσουν να τοποθετούνται μέσα στο κοινωνικό γίγνεσθαι ως ενήλικα άτομα. Κείμενο, μαθητές και διδάσκων συμμετέχουν σ' ένα παιχνίδι, όπου οι ρόλοι διαρκώς εναλλάσσονται.

16,20 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο αποτελεί μια πρωτότυπη πρόταση διδασκαλίας του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ο συγγραφέας μεταφέρει την πολυετή του πείρα ως εκπαιδευτικού και προτείνει τη συνεργασία δασκάλου - μαθητή. Ο βασικός στόχος του βιβλίου είναι να δείξει ότι η διδασκαλία της ποίησης μπορεί να βοηθήσει στην προσπάθεια των εφήβων να αναγνωρίσουν τον εαυτό τους και τους άλλους και να αρχίσουν να τοποθετούνται μέσα στο κοινωνικό γίγνεσθαι ως ενήλικα άτομα. Κείμενο, μαθητές και διδάσκων συμμετέχουν σ' ένα παιχνίδι, όπου οι ρόλοι διαρκώς εναλλάσσονται. Το κείμενο δίνει τη σκυτάλη στο διδάσκοντα· εκείνος παραδίδει τη σκυτάλη στους μαθητές και τους συν-κινεί σ' ένα ταξίδι σκέψεων, αναζητήσεων και αισθήσεων..
Subtitle: 
Η διδασκαλία της ποίησης και η συγκρότηση της ταυτότητας στους εφήβους
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-7771-54-0
Book pages: 
397
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Βασίλης Χατζηβασιλείου γεννήθηκε στα Γιαννιτσά Πέλλας. Σπούδασε φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ. Ολοκήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές, καθώς και τη διδακτορική του διατριβή στον τομέα της παιδαγωγικής του Α.Π.Θ. Το 1999 ανακηρύχτηκε διδάκτωρ του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Α.Π.Θ. Είναι ιδρυτικό μέλος της "Εταιρίας Κλινικής Κοινωνικής Έρευνας". Ασχολείται με τη διδακτική της λογοτεχνίας και ιδιαίτερα της ποίησης. Έχει επί σειρά ετών την επιμέλεια του εκπαιδευτικού περιοδικού "Χρονικά" του Πειραματικού Σχολείου του Α.Π.Θ. του οποίου είναι διευθυντής. Έχει εκδώσει το βιβλίο "Το σύστημα των ποινών στην ελληνική εκπαίδευση του 19ου αιώνα" (Κυριακίδης, 1988) και συμμετέχει στη συλλογική έκδοση "Ταυτότητες" (Καστανιώτης, 1997).

Subtitle: 
Η διδασκαλία της ποίησης και η συγκρότηση της ταυτότητας στους εφήβους
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-7771-54-0
Book pages: 
397
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο