Product

Βασικοί πίνακες και εξισώσεις του Perry για χημικούς μηχανικούς

Product

Βασικοί φορολογικοί νόμοι

Βασικοί σταθμοί του εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος στην Ελλάδα

Κωδικός:
178266
Description: 

Η παρούσα εργασία αποτελεί μια προσπάθεια συνοπτικής παρουσίασης των βασικών σταθμών της ιστορίας του εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος στη χώρα μας από τις απαρχές της δράσης του, τον 19ο αιώνα, έως και καθ' όλη τη διάρκεια του 20ού. Ταυτόχρονα, επιχειρείται να αναδειχθούν οι διαδικασίες μέσω των οποίων συγκροτήθηκε η εργατική τάξη στη χώρα μας και οι οργανώσεις συλλογικής εκπροσώπησής της, τα συνδικάτα.

Η ιστορία του εργατικού κινήματος στην Ελλάδα δεν αφορά μόνο τους Έλληνες εργαζομένους. Αποτελεί σημαντικό τμήμα της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η παρούσα εργασία αποτελεί μια προσπάθεια συνοπτικής παρουσίασης των βασικών σταθμών της ιστορίας του εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος στη χώρα μας από τις απαρχές της δράσης του, τον 19ο αιώνα, έως και καθ' όλη τη διάρκεια του 20ού. Ταυτόχρονα, επιχειρείται να αναδειχθούν οι διαδικασίες μέσω των οποίων συγκροτήθηκε η εργατική τάξη στη χώρα μας και οι οργανώσεις συλλογικής εκπροσώπησής της, τα συνδικάτα. Η ιστορία του εργατικού κινήματος στην Ελλάδα δεν αφορά μόνο τους Έλληνες εργαζομένους. Αποτελεί σημαντικό τμήμα της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Τίποτε δεν θα μπορούσε να εξηγηθεί στην ιστορία της χώρας μας, χωρίς να αναλύεται, να κατανοείται, να περιγράφεται και να επισημαίνεται ο σημαίνων ρόλος της εργατικής τάξης, αλλά και η άμεση και η έμμεση επίδραση των αγώνων και των διεκδικήσεών της στη διαμόρφωση του οικονομικού και του κοινωνικού σχηματισμού στην Ελλάδα. Όπως, άλλωστε, θα ήταν αδύνατον να κατανοήσει κανείς μια κοινωνία χωρίς συνδικαλιστικές οργανώσεις εργαζομένων.
Subtitle: 
1870 - 2001
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-88885-1-4
Book pages: 
192
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Subtitle: 
1870 - 2001
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-88885-1-4
Book pages: 
192
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο