Product

Βιασμός

Product

Βιάσου, καλό μου λαγουδάκι

Βιασμός

Κωδικός:
137668
Manufacturer: 
Description: 

"Το βιβλίο αυτό των Ορέστη Γιωτάκου - Μαρίας Τσιλιάκου αναλύει όλα τα θεωρητικά μοντέλα αιτιολόγησης του φαινομένου του βιασμού. Περιγράφει όλες τις πιθανές μορφές σεξουαλικής κακοποίησης, όπως το βιασμό γυναικών, το βιασμό σε συνθήκες πολέμου, το βιασμό μεταξύ ανδρών, το βιασμό ανδρών σε στρατό και φυλακή, αλλά και το βιασμό με δράστη τη γυναίκα. Επίσης περιγράφει όλες τις πιθανές εκδοχές σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού και προτείνει μια σειρά τρόπων αντιμετώπισης και πρόληψης. Τέλος, περιγράφει αναλυτικά τις μεθόδους θεραπευτικής αντιμετώπισης, τόσο των δραστών όσο και των θυμάτων.

16,51 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

"Το βιβλίο αυτό των Ορέστη Γιωτάκου - Μαρίας Τσιλιάκου αναλύει όλα τα θεωρητικά μοντέλα αιτιολόγησης του φαινομένου του βιασμού. Περιγράφει όλες τις πιθανές μορφές σεξουαλικής κακοποίησης, όπως το βιασμό γυναικών, το βιασμό σε συνθήκες πολέμου, το βιασμό μεταξύ ανδρών, το βιασμό ανδρών σε στρατό και φυλακή, αλλά και το βιασμό με δράστη τη γυναίκα. Επίσης περιγράφει όλες τις πιθανές εκδοχές σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού και προτείνει μια σειρά τρόπων αντιμετώπισης και πρόληψης. Τέλος, περιγράφει αναλυτικά τις μεθόδους θεραπευτικής αντιμετώπισης, τόσο των δραστών όσο και των θυμάτων. Με τον τρόπο αυτό παρέχει ένα ολοκληρωμένο σκεπτικό παρέμβασης, τόσο σε ατομικό όσο και σε κοινοτικό επίπεδο, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της πρόληψης." (Βασίλης Κονταξάκης, Αναπλ. Καθηγητής Ψυχιατρικής, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρίας) "Το βιβλίο αυτό πρέπει να ιδωθεί ως ένα σημαντικό βήμα προς την πραγμάτωση της ανέκαθεν επιθυμητής διεπιστημονικής συνεργασίας μεταξύ Ιατρικής και Εγκληματολογίας. Διάφορες συγκυρίες οδήγησαν στη συνεργασία ενός ψυχιάτρου εξειδικευμένου στο χειρισμό και την εξήγηση περιπτώσεων σεξουαλικής παραβατικότητας, του Ορέστη Γιωτάκου, και μιας εγκληματολόγου που προέρχεται από το νομικό χώρο της Μαρίας Τσιλιάκου, υποψήφιας διδάκτορας του τομέα εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου." Αντώνης Μαγγανάς, καθηγητής, διευθυντής τομέα εγκληματολογίας, Παντείου Πανεπιστημίου
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-7911-62-8
Book pages: 
272
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ορέστης Γιωτάκος γεννήθηκε το 1961 και τελείωσε τις βασικές του σπουδές στη Στρατιωτική Ιατρική στη Θεσσαλονίκη το 1985. Το 1992 απέκτησε την ειδικότητα του ψυχιάτρου στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός και το 1998 το master στις νευροεπιστήμες στο Institute of Psychiatry-Maudsley Hospital του Λονδίνου. Το 2003 περάτωσε επιτυχώς τη διδακτορική διατριβή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με αντικείμενο τη σεξουαλική παραπτωματικότητα.
Έχει πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο στο χώρο της ψυχιατρικής, ενώ τα τελευταία χρόνια το επιστημονικό του ενδιαφέρον έχει εστιαστεί στο χώρο της σεξουαλικής επιθετικότητας και παρέκλισσης. Είναι πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Πρόληψης της Σεξουαλικής Κακοποίησης και τακτικό μέλος της International Association for the Treatment of Sexual Offenders.

Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-7911-62-8
Book pages: 
272
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο