Product

Βιοτεχνολογικές εφευρέσεις

Product

Βιότοποι της Ελλάδας

Βιοτεχνολογικός στοχασμός

Κωδικός:
119922
Manufacturer: 
Description: 

Η βιοτεχνολογική επινόηση έλκει την καταγωγή της από την αδιαπέραστη μέχρι τώρα σιωπή του γονιδιώματος. Είναι ο πρώτος έναρθρος λόγος, ο οποίος καθιερώνει σημασίες και συγκροτεί το επικοινωνιακό περιβάλλον του ανθρώπου με τον γενετικό του εαυτό. Η βιοτεχνολογική επινόηση συμπίπτει με το ίδιο το βιολογικό γίγνεσθαι. Το ερώτημα είναι: Η πορεία της είναι από μέσα προς τα έξω, από την γενετική υποκειμενικότητα στην ενδοκοσμική αντικειμενικότητα ή από έξω προς τα μέσα, από την εργαλειοποίηση του γονιδιώματος στην γενετική ετερότητα;

14,38 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η βιοτεχνολογική επινόηση έλκει την καταγωγή της από την αδιαπέραστη μέχρι τώρα σιωπή του γονιδιώματος. Είναι ο πρώτος έναρθρος λόγος, ο οποίος καθιερώνει σημασίες και συγκροτεί το επικοινωνιακό περιβάλλον του ανθρώπου με τον γενετικό του εαυτό. Η βιοτεχνολογική επινόηση συμπίπτει με το ίδιο το βιολογικό γίγνεσθαι. Το ερώτημα είναι: Η πορεία της είναι από μέσα προς τα έξω, από την γενετική υποκειμενικότητα στην ενδοκοσμική αντικειμενικότητα ή από έξω προς τα μέσα, από την εργαλειοποίηση του γονιδιώματος στην γενετική ετερότητα; Αυτή την αμφίδρομη πορεία καλούμεθα να προσδιορίσουμε. Η απάντησή μας σε αυτό το ερώτημα θα έχει κρίσιμες συνέπειες για την ορθή ακρόαση της γενετικής μας γλώσσας. Παράλληλα η βιοτεχνολογική επινόηση είναι ανίκανη να εξασφαλίσει την συνεχή και συνεπή διαλεκτική σχέση του σύγχρονου ανθρώπου με την γενετική του εσωτερικότητα. Κάθε νέα βιοτεχνολογική παρέμβαση αποτελεί χασματική εγκοπή στην φυσική ιστορία του γονιδιώματος. [...] (από το εισαγωγικό σημείωμα του βιβλίου)
Subtitle: 
Κριτικές θεωρήσεις του βιοτεχνολογικού επιτεύγματος
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-7633-86-5
Book pages: 
177
Book Dimensions: 
21χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Δημήτριος Π. Καλημέρης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1965. Έχει κάνει σπουδές Θεολογίας και Βιολογίας. Η διδακτορική του διατριβή στη Γενετική Μηχανική υποβλήθηκε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 2001 με θέμα: "Γονιδιακή θεραπεία. Από την επινόηση στη διακινδύνευση. Αρχές, στόχοι και αιτήματα". Έχει συμμετάσχει σε πανελλήνια, πανευρωπαϊκά και διεθνή συνέδρια.

Subtitle: 
Κριτικές θεωρήσεις του βιοτεχνολογικού επιτεύγματος
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-7633-86-5
Book pages: 
177
Book Dimensions: 
21χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο