Product

Βιταμίνες και άλατα

Product

Βιτγκενστάιν

Βιτγκενστάιν

Κωδικός:
114048
Description: 

Ο Λούντβιχ Βιτγκενστάιν είναι ένας φιλόσοφος του οποίου το έργο χαρακτηρίζεται από εξαιρετική πρωτοτυπία. Η επιρροή που άσκησε στο στοχασμό του 20ου αιώνα ξεπερνάει κατά πολύ τα όρια της φιλοσοφίας καθεαυτής. Σε αυτό το βιβλίο, που στόχο έχει να καταστήσει το στοχασμό του Βιτγκενστάιν προσιτό στον μη εξοικειωμένο αναγνώστη, ο A. C. Grayling εξηγεί το περιεχόμενο και την επίδραση των απόψεων του αυστριακού φιλοσόφου.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο Λούντβιχ Βιτγκενστάιν είναι ένας φιλόσοφος του οποίου το έργο χαρακτηρίζεται από εξαιρετική πρωτοτυπία. Η επιρροή που άσκησε στο στοχασμό του 20ου αιώνα ξεπερνάει κατά πολύ τα όρια της φιλοσοφίας καθεαυτής. Σε αυτό το βιβλίο, που στόχο έχει να καταστήσει το στοχασμό του Βιτγκενστάιν προσιτό στον μη εξοικειωμένο αναγνώστη, ο A. C. Grayling εξηγεί το περιεχόμενο και την επίδραση των απόψεων του αυστριακού φιλοσόφου. Περιγράφει τόσο την πρώιμη όσο και την ύστερη φάση της φιλοσοφίας του, τις διαφορές τους αλλά και τα κοινά στοιχεία τους, ενώ προβαίνει στην αποτίμηση της αδιάλειπτης επιρροής του στο σύγχρονο στοχασμό. Ο A. C. Grayling είναι καθηγητής φιλοσοφίας στο κολέγιο Birkbeck του πανεπιστημίου του Λονδίνου και μέλος του κολεγίου St Anne της Οξφόρδης.
Subtitle: 
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-442-759-8
Book pages: 
183
Book Dimensions: 
18χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O A.C. Grayling γεννήθηκε το 1949 στη Ζάμπια και πέρασε τα παιδικά του χρόνια ανάμεσα στα μέλη της βρετανικής κοινότητας της Αν. Αφρικής. Μετά την επιστροφή του στην Αγγλία, σπούδασε στο πανεπιστήμιο του Σάσεξ και ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή στο Magdalen College της Οξφόρδης το 1981. Την επίβλεψη της διατριβής είχαν οι φιλόσοφοι P.F. Strawson και A.J.Ayer και το θέμα της ήταν: "Σκεπτικισμός και υπερβατολογικά επιχειρήματα". Στη συνέχεια δίδαξε στο κολέγιο St Anne's της Οξφόρδης, πριν διοριστεί στο κολέγιο Birkbeck του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, στο οποίο έχει σήμερα τον βαθμό του καθηγητή πρώτης βαθμίδας. Τα φιλοσοφικά του ενδιαφέροντα εντοπίζονται στις περιοχές της θεωρίας της γνώσης, της μεταφυσικής, της λογικής και της κριτικής του φιλοσοφικού σκεπτικισμού, όπως προκύπτει από τα κυριότερα βιβλία του: "An Introduction to Philosophical Logic", 1982, "The Refutation of Scepticism", 1985, "Berkeley: The Central Arguments", 1986, "Wittgenstein", 1988, "Russell", 1996, καθώς και από επιστημονικές δημοσιεύσεις όπως: "Epistemology and Realism", 1991-2, και "Independence and Transcendence: The Independence Thesis and Realism", 1998. Θεωρώντας, επίσης, ότι ένας φιλόσοφος οφείλει να παρεμβαίνει σε ζητήματα της επικαιρότητας, δεν διστάζει να τοποθετηθεί δημόσια σε θέματα όπως τα εγκλήματα πολέμου, η νομοθεσία για τα ναρκωτικά, η ευθανασία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, μέσω άρθρων και σχολίων σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, καθώς και στο "Prospect Magazine" το οποίο διευθύνει.

Subtitle: 
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-442-759-8
Book pages: 
183
Book Dimensions: 
18χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο