Product

Βιωματικές δράσεις. Ερευνητικές εργασίες. Ειδική θεματική δραστηριότητα

Product

Βιωματική μάθηση

Βιωματική εκπαίδευση και ανάπτυξη με περιπετειώδεις ομαδικές δραστηριότητες

Κωδικός:
113538
Description: 

Η πρωτοποριακή μέθοδος της Βιωματικής Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης με περιπετειώδεις ομαδικές δραστηριότητες γνωρίζει τεράστια άνθιση τα τελευταία χρόνια.

18,90 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η πρωτοποριακή μέθοδος της Βιωματικής Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης με περιπετειώδεις ομαδικές δραστηριότητες γνωρίζει τεράστια άνθιση τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για μια καινοτόμο εκπαιδευτική προσέγγιση που επιστρατεύει ευχάριστες δραστηριότητες, ασκήσεις και "παιχνίδια", διαμορφωμένα με τέτοιον τρόπο ώστε να προσφέρουν ευκαιρίες για μάθηση και αλλαγή -σε παιδιά αλλά και σε ενήλικες. Ιδιαίτερα ευεργετική έχει αποδειχθεί σε επίπεδο προσωπικής ανάπτυξης, επαγγελματικής απόδοσης, καθώς και στην καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος. Εφαρμόζεται με επιτυχία τόσο στους κόλπους της εκπαίδευσης όσο και στον επαγγελματικό τομέα. Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια ολοκληρωμένη εισαγωγή στο θέμα, παρουσιάζοντας τόσο τις βασικές έννοιες και τους κεντρικούς άξονες του αντικειμένου, όσο και αναλυτικά παραδείγματα εφαρμογής, προκειμένου να μπορείτε κι εσείς να σχεδιάζετε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Βιωματικής Εκπαίδευσης. Πιο συγκεκριμένα, το βιβλίο περιλαμβάνει: - Διαδικασίες σωστού σχεδιασμού ενός προγράμματος. - Παραδείγματα εφαρμογής από σχολεία και εταιρείες. - Τρόπους εξασφάλισης αποδοτικής συμμετοχής σε ένα πρόγραμμα. - Παρουσίαση παραδειγμάτων που βοηθούν στην καλύτερη κατανόηση των απόψεων και των ιδεών του βιβλίου. - Αποτελέσματα και οφέλη που προκύπτουν από συμμετοχή σε τέτοιου είδους προγράμματα. Το βιβλίο είναι ιδανικό για: - Εκπαιδευτικούς (δασκάλους, αλλά και εκπαιδευτές ενηλίκων) - Διευθυντές εκπαίδευσης ή ανθρώπινου δυναμικού εταιρειών - Στελέχη κατασκηνώσεων.
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-209-929-1
Book pages: 
211
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Κωστής Σταματόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Ξεκίνησε την επαφή του με τη φύση και τις ομαδικές δραστηριότητες ως φοιτητής στα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης (Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων). Με το τέλος των σπουδών του, ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη διοργάνωση υπαίθριων προγραμμάτων αναψυχής. Έγινε Στέλεχος Σχολών Ορειβασίας, με πτυχίο από την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβατικών Συλλόγων, και απέκτησε Δίπλωμα Οδηγού Ποταμού από την ΑΝ Rafting (Γαλλία).
Άρχισε να ασχολείται με βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα από το 1996. Εκπαιδεύτηκε ως Facilitator στην Outward Bound (Μεγάλη Βρετανία) και ως Ropes Courses Instructor στην Ropes Course Development (Μεγάλη Βρετανία).
Στη συνέχεια εργάστηκε ως σύμβουλος επιχειρήσεων, απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα στη διοίκηση επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το Kingston University (Αθήνα) και εκπαιδεύτηκε ως Facilitator από την Project Adventure (ΗΠΑ).
Σήμερα εργάζεται ως Manager Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης στην εταιρεία Summit Exploring. Σχεδιάζει και υλοποιεί βιωματικά προγράμματα εκπαίδευσης & ανάπτυξης για στελέχη και εργαζόμενους σε ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες.
Έχει οργανώσει προγράμματα για πολλές εταιρείες.
Τα καλοκαίρια οργανώνει βιωματικά προγράμματα για τα παιδιά των κατασκηνώσεων της Αγροτικής Τράπεζας.
Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με ορειβασία, δρόμους αντοχής, ορειβατικό ποδήλατο και φωτογραφία.

Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-209-929-1
Book pages: 
211
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο