Product

Βλάχοι και Κουτσόβλαχοι

Product

Βλάχοι των βαλκανίων και ορθοδοξία

Βλάχοι και κρατικές παραλείψεις

Κωδικός:
72065
Manufacturer: 
Description: 

"... Οι σημερινοί βλαχόφωνοι είναι Έλληνες εκλατινισθέντες, αφού υπέστησαν την επίδραση της λατινικής γλώσσας, μια και ήταν υποχρεωμένοι να ζουν με τους Ρωμαίους κατακτητές επί οκτώ περίπου αιώνες...".
"... Η χρήση της ελληνικής γλώσσας από τους Βλάχους απορρέει από την βαθειά ελληνική-εθνική συνείδηση..."
"... Βλάχικη γραμματεία στην Αρωμουνική και με λατινική γραφή δεν υφίσταται. Επώνυμη, λόγια πράγματι, ποίηση οι Βλάχοι έχουν αξιόλογη αλλά στην ελληνική γλώσσα...".

11,45 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

"... Οι σημερινοί βλαχόφωνοι είναι Έλληνες εκλατινισθέντες, αφού υπέστησαν την επίδραση της λατινικής γλώσσας, μια και ήταν υποχρεωμένοι να ζουν με τους Ρωμαίους κατακτητές επί οκτώ περίπου αιώνες...". "... Η χρήση της ελληνικής γλώσσας από τους Βλάχους απορρέει από την βαθειά ελληνική-εθνική συνείδηση..." "... Βλάχικη γραμματεία στην Αρωμουνική και με λατινική γραφή δεν υφίσταται. Επώνυμη, λόγια πράγματι, ποίηση οι Βλάχοι έχουν αξιόλογη αλλά στην ελληνική γλώσσα...". "... Οι Βλάχοι συγκλονίζονται από την θυσία του τελευταίου αυτοκράτορα του Βυζαντίου και πλάθουν τον πόνο τους σε τραγούδι, στην ελληνική πάντοτε γλώσσα... όλη η ζωή των κλεφτών, των αρματολών, τα προεπαναστατικά κινήματα και τα αιματηρά επακόλουθα, η μεγάλη επανάσταση του 1821 και οι μετέπειτα εξεγέρσεις για την εθνική αποκατάσταση, της Κρήτης και της ελληνικής χερσονήσου του 1854, 1878, ο Μακεδονικός Αγώνας έως το Έπος του '40, γίνονται από τους Βλάχους τραγούδι στην ελληνική γλώσσα...". "... Όταν τα αισθήματα, συναισθήματα, διανοήματα, οι πόθοι, πόνοι, θλίψεις, όλος ο ψυχοσωματικός και πνευματικός κόσμος των Βλάχων εκφράζεται ελληνικά, τίποτε πλέον δεν αναιρεί την ελληνικότητά τους...".
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-522-137-3
Book pages: 
253
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Αχιλλεύς Γ. Λαζάρου γεννήθηκε στην Ελασσόνα της Θεσσαλίας. Σπούδασε στην Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ. Με υποτροφία του ΙΚΥ μετεκπαιδεύθηκε στη Σορβόννη, όπου του ανατέθηκαν και διδακτικά καθήκοντα. Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή με θέμα "Η Αρωμουνική", στην οποία αποδεικνύει τη στενή σχέση του λατινικού ιδιώματος με την ελληνική και μέσω της γλωσσολογίας αποδεικνύει την ελληνικότητα των Βλάχων-Αρμάνων. Υπηρέτησε επί σειρά ετών στη Μέση Εκπαίδευση ως φιλόλογος, μέχρι το βαθμό του Γενικού Επιθεωρητή. Είναι πατέρας δύο τέκνων και παππούς έξι εγγονών.

Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-522-137-3
Book pages: 
253
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο