Product

Βουρκωμένη αυγή

Product

Βούρλα - Τρούμπα

Βουρκωμένοι ουρανοί

Κωδικός:
68383
Manufacturer: 
Description: 

Κάποτε ο Θωμάς κουράστηκε να ζει ακόμα. Αφού πέθανε και ο Νικηφόρου, ένιωθε μόνος και έρημος, αποκομμένος κι αυτός και το σπίτι του από τον άλλο κόσμο. Όσο το επέτρεπε ο καιρός και η διάθεσή του, κανάκευε τα δέντρα και τα λουλούδια του κήπου του. Τώρα, αραιά και πού, έπαιρνε τον κατήφορο μετά φόβου Θεού για να πάει να ψωνίσει και τον ανέβαινε απορώντας γιατί δεν τέλειωνε επιτέλους κι ο γολγοθάς της ζωής του. Μήπως έχει να περιμένει τίποτα; Μήπως έχει να χάσει κάτι; Δεν άντεχε τη μοναξιά και τη βουβαμάρα του σπιτιού του.

11,70 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Κάποτε ο Θωμάς κουράστηκε να ζει ακόμα. Αφού πέθανε και ο Νικηφόρου, ένιωθε μόνος και έρημος, αποκομμένος κι αυτός και το σπίτι του από τον άλλο κόσμο. Όσο το επέτρεπε ο καιρός και η διάθεσή του, κανάκευε τα δέντρα και τα λουλούδια του κήπου του. Τώρα, αραιά και πού, έπαιρνε τον κατήφορο μετά φόβου Θεού για να πάει να ψωνίσει και τον ανέβαινε απορώντας γιατί δεν τέλειωνε επιτέλους κι ο γολγοθάς της ζωής του. Μήπως έχει να περιμένει τίποτα; Μήπως έχει να χάσει κάτι; Δεν άντεχε τη μοναξιά και τη βουβαμάρα του σπιτιού του. Όταν δεν τον έκαιγε ο ήλιος, ή δεν τον ξύλιαζε το κρύο, κατέβαινε και κάθιζε στο κατώφλι της εξώπορτας για να βλέπει τον ουρανό, τα σύννεφα, τον ήλιο, τ' αγκάθια που φυτρώνανε στα απέναντι χωράφια και προπάντων μήπως περάσει κανένας γάτος ή αδέσποτος σκύλος για να τα κάνει φίλους. Άνθρωπο δεν περίμενε να δει. Το σπίτι του κι αυτός, κι ο δρόμος που ανέβαινε στο λόφο ήταν σε άτυπη κοινωνική καραντίνα...
Subtitle: 
Διηγήματα
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-426-205-Χ
Book pages: 
235
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Γεννήθηκε στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Σπούδασε αγγλική φιλολογία και συνέταξε το πολύ αξιόλογο και μοναδικό στο είδος του "Ελληνοαγγλικό λεξικό ομωνύμων" με εκφράσεις και ιδιωματισμούς, σε 430 σελίδες, που εγκρίθηκε από το Κ.Ε.Μ.Ε. του Υπ. Παιδείας. Έχει συγγράψει δύο ακόμη βιβλία χρήσιμα στην εκμάθηση και διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας και δίδαξε 50 σχεδόν χρόνια στα ομώνυμα φροντιστήριά του ξένων γλωσσών. Οκτώ χρόνια πριν και έξι χρόνια μετά τη δικτατορία εξέδιδε τη μηνιαία μαθητική εφημερίδα "Ο κρίκος". Με δική του διδασκαλία και επιμέλεια και με ερασιτεχνικό θεατρικό θίασο από μαθητές του, ανεβάστηκαν διάφορα θεατρικά έργα. Στα 1998 και 1999 κυκλοφόρησαν οι ποιητικές του συλλογές "Πυρπολημένη παράδεισος" και "Τότε...και τώρα..." αντίστοιχα. Το 2000 κυκλοφόρησε η τρίτη ποιητική του συλλογή "405 βότσαλα στο γιαλό" με γνωμική, επιγραμματική ποίηση και ολιγόστιχα ποιήματα.

Subtitle: 
Διηγήματα
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-426-205-Χ
Book pages: 
235
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο