Product

Βυζαντινή ναοδομία

Product

Βυζαντινή περίπολος

Βυζαντινή νομισματοκοπία

Κωδικός:
123187
Description: 

Το πρώτο μέρος του βιβλίου του Φίλιπ Γκρήρσον είναι μια συνοπτική ιστορία της βυζαντινής νομισματοκοπίας. Η Βυζαντινή Αυτοκρατορία είχε μια πλούσια και λαμπρή νομισματική παραγωγή. Ο Γκρήρσον σκιαγραφεί τους μετασχηματισμούς της νομισματοκοπίας σε όλη τη διάρκεια της ζωής του Βυζαντίου. Η εισαγωγή και χρήση των διάφορων νομισμάτων και οι νομισματικές μεταρρυθμίσεις αναλύονται και ερμηνεύονται σε συνάρτηση με τις δημοσιονομικές και οικονομικές συνθήκες της αυτοκρατορίας.

16,51 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το πρώτο μέρος του βιβλίου του Φίλιπ Γκρήρσον είναι μια συνοπτική ιστορία της βυζαντινής νομισματοκοπίας. Η Βυζαντινή Αυτοκρατορία είχε μια πλούσια και λαμπρή νομισματική παραγωγή. Ο Γκρήρσον σκιαγραφεί τους μετασχηματισμούς της νομισματοκοπίας σε όλη τη διάρκεια της ζωής του Βυζαντίου. Η εισαγωγή και χρήση των διάφορων νομισμάτων και οι νομισματικές μεταρρυθμίσεις αναλύονται και ερμηνεύονται σε συνάρτηση με τις δημοσιονομικές και οικονομικές συνθήκες της αυτοκρατορίας. Περιγράφονται επίσης οι βασικές νομισματικές μονάδες και οι υποδιαιρέσεις τους, καθώς και τα εικονογραφικά στοιχεία και οι επιγραφές των βυζαντινών νομισμάτων, που παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλία ανά τους αιώνες. Το πρώτο μέρος του βιβλίου συμπληρώνεται από πίνακες αξίας των νομισμάτων σε διάφορες περιόδους της ιστορίας της αυτοκρατορίας, κατάλογο των βυζαντινών αυτοκρατόρων και γλωσσάρι. Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου του, ο Γκρήρσον περιγράφει τη συγκρότηση της συλλογής βυζαντινών νομισμάτων του Ντάμπαρτον Όουκς, η οποία είναι η μεγαλύτερη και η πιο αντιπροσωπευτική που υπάρχει στον κόσμο.
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-250-375-0
Book pages: 
100
Book Dimensions: 
22χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Φίλιπ Γκρήρσον (1910-2006) υπήρξε καθηγητής μεσαιωνικής ιστορίας, διεθνούς φήμης συλλέκτης νομισμάτων και κορυφαίος νομισματολόγος. Το 1929 πήγε στο Κέμπριτζ για σπουδές (Gonville and Caius College), όπου παρέμεινε ως το θάνατό του, αναλαμβάνοντας διαδοχικά διάφορες θέσεις: λέκτωρ, διευθυντής σπουδών ιστορίας, καθηγητής, πρόεδρος και, τέλος, Senior Fellow. Ανέδειξε τα νομίσματα ως πηγή μείζονος σημασίας για τη μελέτη της ιστορίας, ακόμη μεγαλύτερη όμως υπήρξε η συμβολή του στη νομισματολογία. Ήταν καθηγητής στο Κέμπριτζ (1971-1978) και στις Βρυξέλλες (1948-1981), σύμβουλος Βυζαντινής Νομισματικής στο Ντάμπαρτον Όουκς (1955-1998) και επίτιμος επιμελητής νομισμάτων (από το 1949 ως το θάνατό του) στο Μουσείο Φιτζουίλλιαμ, στο οποίο είχε δωρίσει την προσωπική του συλλογή, που αριθμούσε γύρω στα 20.000 νομίσματα και είναι η αντιπροσωπευτικότερη ίσως συλλογή μεσαιωνικών ευρωπαϊκών νομισμάτων στον κόσμο.

Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-250-375-0
Book pages: 
100
Book Dimensions: 
22χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο