Product

Βόλος ένας αιώνας

Product

Βόλος: Η πόλη των Αργοναυτών

Βόλος και Πήλιο

Κωδικός:
128631
Manufacturer: 
Description: 

Ο οδηγός "Βόλος και Πήλιο" γράφτηκε με περιηγητική διάθεση και στόχο να βοηθήσει τον επισκέπτη να περιδιαβάσει το μυθικό βουνό και τους πανέμορφους οικισμούς του σε τέσσερα ταξίδια.

Το πρώτο για να δει τα αξιοθέατα του βόλου και της ευρύτερης περιοχής του.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο οδηγός "Βόλος και Πήλιο" γράφτηκε με περιηγητική διάθεση και στόχο να βοηθήσει τον επισκέπτη να περιδιαβάσει το μυθικό βουνό και τους πανέμορφους οικισμούς του σε τέσσερα ταξίδια. Το πρώτο για να δει τα αξιοθέατα του βόλου και της ευρύτερης περιοχής του. Το δεύτερο περιγράφει τον κλασσικό "γύρο του Πηλίου", ανεβαίνοντας προς το Χιονοδρομικό Κέντρο και τις υψηλότερες κορφές του βουνού, πέφτοντας πίσω προς την Ζαγορά και ανακαλύπτοντας τους πανέμορφους οικισμούς του Ανατολικού Πήλιου, για να καταλήξουμε πάλι στο Βόλο περνώντας από τους ιστορικούς και πολύ τουριστικούς οικισμούς του "Μέσα Πηλίου". Το τρίτο ταξίδι περιγράφει το ταξίδι από τον παραλιακό δρόμο του Παγασητικού κόλπου προς το Νότιο Πήλιο μέχρι το εξωτικό Τρίκερι. Το τέταρτο περιγράφει την άνοδο απ' τα βορειοδυτικά της Πόλης του Βόλου προς το άγριο και εκτός τουρισμού Βόρειο Πήλιο Η συνοπτική περιγραφή των τεσσάρων αυτών επισκέψεων προσπαθεί να σταθεί σε ότι νομίζει πιο ενδιαφέρον από τα τοπία, τους οικισμούς και τα μνημεία που συναντάει στο δρόμο της και που μπορεί να ενδιαφέρουν τον σημερινό ταξιδιώτη.
Subtitle: 
Νέος ταξιδιωτικός οδηγός
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-8061-27-Χ
Book pages: 
80
Book Dimensions: 
21χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ευάγγελος Ζάχος-Παπαζαχαρίου (υπογράφει κι ώς Εμμανουήλ Παπαζαχαρίου, Ε. Ζάχος) γεννήθηκε στην Αθήνα από πόντιους πρόσφυγες της ανταλλαγής του 1923. Μαθητής του Σίμωνα Καρά στα χρόνια 1952-1958 σπούδασε στο Παρίσι εθνολογία, εθνομουσικολογία, ανατολικές και βαλκανικές γλώσσες και πολιτισμούς. Διδάκτωρ της συγκριτικής φιλολογίας της Σορβώνης το 1968, εξέδωσε τα βιβλία "La poesie populaire des Grecs" (1966), " Albanie " (1971), Babel Balkanique. Histoire politigue des alphabets utilisies dans les Balkans " (1975). Στην Ελλάδα εξέδωσε τα βιβλία, "Η Πιάτσα" (1980), "Το Λεξικό της Πιάτσας" (1981, β΄ έκδ. "Λεξικό της Ελληνικής Αργκό", 1999), "Ο άλλος Θεόφιλος" (1998), "Είμαστε Πόντιοι" (1984), "Ο ξένος της Νέας Κερασούντας" (1984), "Γλώσσες Αλφάβητα και εθνική ιδεολογία στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια" (2000), "Ανατολή Ανατολών" (2005), "Ο Μάρκος και η λαϊκότητα" (2005), "Η λαϊκότητα στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο" (2010).
Ασχολήθηκε με τον κινηματογράφο, το θέατρο, την τηλεόραση, το τραγούδι, ως σεναριογράφος, σκηνοθέτης, στιχουργός και συνθέτης. Δίδαξε κατά καιρούς στα Πανεπιστήμια Θράκης, Θεσσαλίας, Μακεδονίας, εθνογραφία, κοινωνική ανθρωπολογία, βαλκανολογία.

Subtitle: 
Νέος ταξιδιωτικός οδηγός
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-8061-27-Χ
Book pages: 
80
Book Dimensions: 
21χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο