Product

Γάμος και παρθενία στον Ιερό Χρυσόστομο

Product

Γάμος, γέννηση, θάνατος στην αρχαία Ελλάδα

Γάμος στο Άουσβιτς

Κωδικός:
98848
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Μέσα στην δίνη του Ισπανικού Εμφύλιου που συγκλονίζει και διαιρεί την Ευρώπη, ο Αυστριακός Ρούντι Φρίμελ γνωρίζει την Ισπανίδα Μαρία Φερέρ, αλλά τα γεγονότα τους χωρίζουν. Ξανασμίγουν όταν η ιστορία έχει κριθεί, αλλά αυτή η ευτυχία δεν διαρκεί. Ένας δεύτερος πόλεμος ξεσπάει. Τελικά νομιμοποιούν τον έρωτά τους κάτω από εξαιρετικές συνθήκες: στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς όπου ο Ρούντι κρατείται από τις αρχές του 1942. Μια μέρα του Μάρτη του 1944 η Μαρία παίρνει άδεια να μείνει στο στρατόπεδο μια μέρα και μια νύχτα για να παντρευτεί τον καλό της.

8,55 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Μέσα στην δίνη του Ισπανικού Εμφύλιου που συγκλονίζει και διαιρεί την Ευρώπη, ο Αυστριακός Ρούντι Φρίμελ γνωρίζει την Ισπανίδα Μαρία Φερέρ, αλλά τα γεγονότα τους χωρίζουν. Ξανασμίγουν όταν η ιστορία έχει κριθεί, αλλά αυτή η ευτυχία δεν διαρκεί. Ένας δεύτερος πόλεμος ξεσπάει. Τελικά νομιμοποιούν τον έρωτά τους κάτω από εξαιρετικές συνθήκες: στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς όπου ο Ρούντι κρατείται από τις αρχές του 1942. Μια μέρα του Μάρτη του 1944 η Μαρία παίρνει άδεια να μείνει στο στρατόπεδο μια μέρα και μια νύχτα για να παντρευτεί τον καλό της. Πρόκειται για ένα ανήκουστο γεγονός που σημαίνει πολλά, και όχι μόνο για το ζευγάρι. Ένα γεγονός με συνέπειες για το Άουσβιτς. Ο συγγραφέας πλάθει αυτή την ιστορία χωρίς να αποσιωπεί τις αντιφάσεις και τα κενά της, με πρωταγωνιστές τη σύζυγο, που τελικά στερείται ακόμη και τις αναμνήσεις της, και το γιο τους Έντουαρντ. Χορός του σύγχρονου αυτού δράματος οι συγκρατούμενοι του Ρούντι στο Άουσβιτς και πολλοί μάρτυρες. Ένα συγκινητικό βιβλίο που μιλάει για την ελπίδα και την απελπισία, για τις ήττες που σημάδεψαν τον 20ό αιώνα. Ένα βιβλίο για τον έρωτα, την αλληλεγγύη, την ανθρώπινη δύναμη.
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-218-359-4
Book pages: 
176
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Έρικ Χακλ γεννήθηκε το 1954 στην επαρχία του Στάιερ της Αυστρίας. Σπούδασε Γερμανική και Ισπανική Φιλολογία στο Ζάλτσμπουργκ και στη Μάλαγα. Διδάσκει στη Μαδρίτη και στη Βιέννη. Από το 1983 συγγράφει και μεταφράζει. Άλλα έργα του: Αποχαιρετώντας τη Σιντονί", "Ο βασιλιάς Βάμπα", "Σάρα και Σιμόν", "Σφιχτός εναγκαλισμός", "Πρόβα ενός κεραυνοβόλου έρωτα". Τα μυθιστορήματά του είναι όλα βασισμένα σε πραγματικές ιστορίες.

Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-218-359-4
Book pages: 
176
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο