Product

Γενέθλια πόλη

Product

Γενέθλιον

Γενέθλια, ανάδοχος, βάπτιση

Κωδικός:
168276
Description: 

"υπάρχουν δυο ειδών γεννήσεις: η σαρκική και η πνευματική.
- Με την πρώτη εισερχόμαστε στην επίγεια, βιολογική ζωή του κόσμου αυτού (που είναι "χάρισμα" και της αλόγου κτίσεως ερπετών, ζώων, πετεινών, κ.ά.).
- Με την δεύτερη (που γίνεται μέσω του βαπτίσματος) εισερχόμαστε στην ουράνια πνευματική ζωή.
Ασφαλώς ανώτερη είναι η πνευματική ζωή, και όχι η βιολογική (που επαναλαμβάνομε είναι προνόμιο και των άλογων ζώων). Και άρα για τους Χριστιανούς ανώτερη είναι η πνευματική τους γέννηση (η Βάπτιση) και όχι η σαρκική τους."

Περιέχονται τα κείμενα:

5,75 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

"υπάρχουν δυο ειδών γεννήσεις: η σαρκική και η πνευματική. - Με την πρώτη εισερχόμαστε στην επίγεια, βιολογική ζωή του κόσμου αυτού (που είναι "χάρισμα" και της αλόγου κτίσεως ερπετών, ζώων, πετεινών, κ.ά.). - Με την δεύτερη (που γίνεται μέσω του βαπτίσματος) εισερχόμαστε στην ουράνια πνευματική ζωή. Ασφαλώς ανώτερη είναι η πνευματική ζωή, και όχι η βιολογική (που επαναλαμβάνομε είναι προνόμιο και των άλογων ζώων). Και άρα για τους Χριστιανούς ανώτερη είναι η πνευματική τους γέννηση (η Βάπτιση) και όχι η σαρκική τους." Περιέχονται τα κείμενα: Α΄ Μέρος - Η πρώτη ημέρα - Εκκλησία και γενέθλια - Το όνομα - "Σαραντισμός" - Ανάδοχοι ενηλίκων - Ανάδοχοι νηπίων - Κατήχηση ενηλίκων - Είδη βαπτίσεως Β΄ Μέρος - Βάπτιση: Πότε και πού; - Νηστεία - ανάγνωση ευχών - Εξορκισμοί - Απόταξη του σατανά - Σύνταξη με τον Χριστό - Αγιασμός του ύδατος - Βάπτιση - Το χρίσμα - Απόλαυση, τριχοκουρία Γ΄ Μέρος - Περιτομή και βάπτιση - "Λουτρόν παλιγγενεσίας" - "Χριστόν ενεδύσασθε" - Ταφή και Ανάσταση - Βάπτισμα και Άγιο Πνεύμα - Διδαχές οσίων - Μαρτύριο - Οι αβάπτιστοι - Νηπιοβαπτισμός - Αεροβάπτισμα - Βάπτισμα αιρετικών - Προσοχή
Publications Date: 
2007
Book pages: 
126
Book Dimensions: 
20χ12
Publication Place: 
Αγρίνιο
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Publications Date: 
2007
Book pages: 
126
Book Dimensions: 
20χ12
Publication Place: 
Αγρίνιο
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο