Product

Γεωγραφικά συστήματα πληροφοριών

Product

Γεωγραφική κατανομή των εργασιών της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος 1861-1900

Γεωγραφικά συστήματα πληροφοριών και ανάλυση χώρου

Κωδικός:
73729
Description: 

Το βιβλίο αυτό ευελπιστεί να καλύψει μεγάλο κενό σε ελληνόγλωσσες πηγές για τα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών και την εφαρμογή τους στην Ανάλυση Χώρου και το Σχεδιασμό.
Το βιβλίο αποτελείται από 3 μέρη. Καθένα από τα τρία μέρη, αλλά και το σύνολο του βιβλίου, στοχεύουν στην κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών, όπως:
Το πρώτο μέρος θα βοηθήσει όσους αποτελούν μέρος της διαδικασίας λήψης αποφάσεων να αντιληφθούν τις δυνατότητες και τα βασικά στοιχεία των Γ.Σ.Π., χωρίς να χρειαστεί να εντρυφήσουν σε τεχνικές λειτουργίες.

21,55 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο αυτό ευελπιστεί να καλύψει μεγάλο κενό σε ελληνόγλωσσες πηγές για τα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών και την εφαρμογή τους στην Ανάλυση Χώρου και το Σχεδιασμό. Το βιβλίο αποτελείται από 3 μέρη. Καθένα από τα τρία μέρη, αλλά και το σύνολο του βιβλίου, στοχεύουν στην κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών, όπως: Το πρώτο μέρος θα βοηθήσει όσους αποτελούν μέρος της διαδικασίας λήψης αποφάσεων να αντιληφθούν τις δυνατότητες και τα βασικά στοιχεία των Γ.Σ.Π., χωρίς να χρειαστεί να εντρυφήσουν σε τεχνικές λειτουργίες. Το δεύτερο μέρος θα βοηθήσει όσους θέλουν να γίνουν χρήστες των Γ.Σ.Π. (Σπουδαστές, Μελετητές κ.ά.) να κατανοήσουν πλήρως το εργαλείο αυτό, αφού διαπραγματεύεται αναλυτικά όλα τα αναγκαία βήματα για τη σωστή εφαρμογή τους. Το τρίτο μέρος θα βοηθήσει όσους είναι μονοδιάστατα χρήστες των Γ.Σ.Π., δηλαδή μπορούν με άνεση να συνθέτουν πολύπλοκα ψηφιακά προϊόντα, χωρίς όμως να έχουν μια τεκμηριωμένη γνώση της χωρικής ανάλυσης που απαιτείται για τη δημιουργία τους, κάτι που προσφέρει με ένα σφαιρικό, έστω και περιορισμένο τρόπο, το τελευταίο μέρος του βιβλίου. Τέλος, το βιβλίο σαν σύνολο θεωρούμε ότι αποτελεί ένα απαραίτητο συμπλήρωμα της βιβλιοθήκης όλων όσων που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο διαχειρίζονται, αναλύουν ή σχεδιάζουν με τη χρήση χωρικών δεδομένων.
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-7530-20-9
Book pages: 
401
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Κωστής Κουτσόπουλος μετά τις προπτυχιακές σπουδές του στην Ελλάδα μετέβη στις ΗΠΑ, στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, από όπου έλαβε τα πτυχία MSc και Ph.D, καθώς και μεταδιδακτορικό δίπλωμα από τα τμήματα γεωγραφίας και πολιτικών μηχανικών. Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο της Αιόβας, μέχρι το 1980, οπότε και εξελέγη καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πανεπιστήμιο. Είναι διευθυντής του Εργαστηρίου Γεωγραφίας και Ανάλυσης Χώρου (από το 1981), υπήρξε διευθυντής του Τομέα Γεωγραφίας και Περιφερειακού Σχεδιασμού (1982-1998) και διετέλεσε Πρόεδρος της Σχολής Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών (1988-1990). Είναι μέλος πολλών επιστημονικών και ακαδημαϊκών οργανισμών στην Ελλάδα και το εξωτερικό και σήμερα είναι πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών. Υπήρξε ο πρώτος που εισήγαγε τα Γ.Σ.Π. στην Ελλάδα, με τα οποία ασχολείται ενεργά από το 1971 τόσο στην έρευνα όσο και στη διδασκαλία μαθημάτων και σεμιναρίων και τελευταία εξ αποστάσεως μέσω διαδικτύου. Έχει παρουσιάσει 120 εργασίες σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και έχει 117 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και βιβλία.

Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-7530-20-9
Book pages: 
401
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο