Product

Γεωργική εκπαίδευση

Product

Γεωργική λογιστική

Γεωργική εκπαίδευση και ανάπτυξη

Κωδικός:
89001
Description: 

Ο συγγραφέας κινείται από το επίπεδο των ατομικών υποκειμένων και της δράσης τους έως και το βάρος των δομών. Οι πληροφορίες, ποιοτικές αλλά και ποσοτικοποιημένες, για τους καθηγητές, τη δράση και τις σπουδές τους, τους φοιτητές και την κοινωνική τους προέλευση καθώς και την επαγγελματική τους ενσωμάτωση μετά το πέρας των σπουδών, τα προγράμματα σπουδών, τα εργαστήρια, αλλά και οι σχέσεις της Σχολής με την εκάστοτε κυβέρνηση συντίθεται σε μία αφήγηση που επιδιώκει να μην παραλείψει τη συνολική οπτική, και εν πολλοίς το κατορθώνει. [...]

35,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Ο συγγραφέας κινείται από το επίπεδο των ατομικών υποκειμένων και της δράσης τους έως και το βάρος των δομών. Οι πληροφορίες, ποιοτικές αλλά και ποσοτικοποιημένες, για τους καθηγητές, τη δράση και τις σπουδές τους, τους φοιτητές και την κοινωνική τους προέλευση καθώς και την επαγγελματική τους ενσωμάτωση μετά το πέρας των σπουδών, τα προγράμματα σπουδών, τα εργαστήρια, αλλά και οι σχέσεις της Σχολής με την εκάστοτε κυβέρνηση συντίθεται σε μία αφήγηση που επιδιώκει να μην παραλείψει τη συνολική οπτική, και εν πολλοίς το κατορθώνει. [...] Το έργο του Δημήτρη Παναγιωτόπουλου είναι θεμελιωμένο σε ποικίλα και πλούσια αρχειακά τεκμήρια. Όμως, όπως κάθε σύγχρονος ιστορικός, ο συγγραφέας γνωρίζει ότι τα αρχεία δεν μιλάνε μόνα τους. Ο πολύ μεγάλος αριθμός πληροφοριών προέρχεται από τις ιδιαιτέρως εκτεταμένες σειρές αρχείων της Σχολής αλλά και τον τύπο της εποχής, και αυτές έχουν συστηματοποιηθεί σε ομοειδείς βάσεις δεδομένων, και έχουν υποστεί μια εξαιρετικά εμβριθή επεξεργασία. Έτσι, ο νέος αυτός ιστορικός άντλησε και διασταύρωσε πληροφορίες τις οποίες όμως κατέστησε αντικειμενικές. Και πάνω σε αυτές έχτισε τις ερμηνείες του. Η ανάγνωση του βιβλίου, που είναι το αποτέλεσμα μιας τετραετούς έρευνας, τελικά είναι και ευχάριστη. (Πέτρος Πιζάνιας, καθ. Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας)
Subtitle: 
Η Ανώτατη Γεωπονική Σχολή Αθηνών στην ελληνική κοινωνία, 1920-1960
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-406-870-9
Book pages: 
364
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Δημήτρης Παναγιωτόπουλος είναι υπεύθυνος του Κέντρου Τεκμηρίωσης της Ιστορίας της Ελληνικής Γεωργίας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επίσης, διδάσκει Νεότερη και Σύγχρονη Ελληνική Ιστορία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Από τις εκδόσεις "Ελληνικά Γράμματα" κυκλοφορούν τα βιβλία του "Γεωργική εκπαίδευση και ανάπτυξη: η Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή Αθηνών στην ελληνική κοινωνία, 1920 -1960" (2004) και "Η ελληνική αγροτική κοινωνία και οικονομία κατά τη βενιζελική περίοδο. Πρακτικά συνεδρίου" (επιμ.) (2007). Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η Ιστορία της ελληνικής γεωργίας και η Πολιτική και Κοινωνική Οργάνωση του αγροτικού χώρου τον 19ο και 20ό αιώνα, καθώς και η Διαμόρφωση και Εξέλιξη της Ανώτατης Εκπαίδευσης και των Επιστημονικών και Ακαδημαϊκών Ελίτ τον 20ό αιώνα.

Subtitle: 
Η Ανώτατη Γεωπονική Σχολή Αθηνών στην ελληνική κοινωνία, 1920-1960
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-406-870-9
Book pages: 
364
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο