Product

Γεύσεις ελληνικών νησιών, Σαντορίνη

Product

Γεύσεις εμπνευσμένες από την έβδομη τέχνη

Γεύσεις Ελλήνων

Κωδικός:
86867
Manufacturer: 
Description: 

Αρκετοί ως τώρα έχουν κάνει αναφορές στην αρχαία ελληνική διατροφή, κεντρίζοντας το ιστορικό ενδιαφέρον του κοινού. Αυτό το βιβλίο όμως δεν σκοπεύει να σας προκαλέσει δέος μιλώντας για εδέσματα που υπήρξαν δυόμισι χιλιάδες χρόνια πριν, αλλά να σας τα προτείνει, γιατί είναι παραπάνω από βέβαιο ότι μπορείτε να τα μαγειρέψετε σήμερα, έτσι όπως τα βλέπετε στις σελίδες του. Φαίνεται ότι η Ελλάδα δεν ανέδειξε μόνο ήρωες, φιλοσόφους και καλλιτέχνες αλλά είχε και μια ξεχωριστή θεώρηση στα γαστριμαργικά θέματα.

24,92 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Αρκετοί ως τώρα έχουν κάνει αναφορές στην αρχαία ελληνική διατροφή, κεντρίζοντας το ιστορικό ενδιαφέρον του κοινού. Αυτό το βιβλίο όμως δεν σκοπεύει να σας προκαλέσει δέος μιλώντας για εδέσματα που υπήρξαν δυόμισι χιλιάδες χρόνια πριν, αλλά να σας τα προτείνει, γιατί είναι παραπάνω από βέβαιο ότι μπορείτε να τα μαγειρέψετε σήμερα, έτσι όπως τα βλέπετε στις σελίδες του. Φαίνεται ότι η Ελλάδα δεν ανέδειξε μόνο ήρωες, φιλοσόφους και καλλιτέχνες αλλά είχε και μια ξεχωριστή θεώρηση στα γαστριμαργικά θέματα. Οι gourmet της διεθνούς κουζίνας ίσως ξαφνιαστούν αναγνωρίζοντας την καταγωγή της φρουτένιας σάλτσας που θεώρησαν πρωτοποριακή. Οι οπαδοί της υγιεινής διατροφής θα ανακαλύψουν τους ιδανικούς συνδυασμούς τους σε πιάτα 25 αιώνων! Σ' αυτή μας την προσπάθεια μείναμε πιστοί στην ιστορικότητα των φαγητών αλλά τολμήσαμε να τα ελευθερώσουμε στο χρόνο με μια λιτή και σύγχρονη παρουσίαση. Όλα τα φαγητά, από τα πιο ταπεινά μέχρι τα πλουσιότερα κρατούν τη γεύση και την αγνότητα μιας εποχής που όλοι θα θέλαμε να γίνουμε κοινωνοί της. Οι απλές οδηγίες μας θα σας βοηθήσουν με τον καλύτερο τρόπο να στρώσετε το αρχαίο ελληνικό τραπέζι
Subtitle: 
Αρχαία ελληνική μαγειρική
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-8455-03-0
Book pages: 
185
Book Dimensions: 
21χ22
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Η Σοφία Σουλή γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954 από γονείς ναξιακής καταγωγής. Από μικρή ηλικία επιδόθηκε στη συγγραφή, γι' αυτό και οι νομικές σπουδές της δεν την κράτησαν. Επαγγελματικά ασχολείται με τη δημοσιογραφία στον περιοδικό Τύπο. Τα βιβλία της που έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες, κατά κύριο λόγο κινούνται σε δύο θεματικές κατηγορίες: (α) τον αρχαίο ελληνικό κόσμο και (β) τη διατροφή, ενώ επίσης έχει γράψει κείμενα περιηγητικά και ποιητικά. Κείμενά της έχουν φιλοξενηθεί σε βιβλία άλλων συγγραφέων, ενώ μελέτες και άρθρα της δημοσιεύονται σε διάφορα έντυπα.

Subtitle: 
Αρχαία ελληνική μαγειρική
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-8455-03-0
Book pages: 
185
Book Dimensions: 
21χ22
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο