Product

Για έναν κόσμο καλύτερο και δικαιότερο

Product

Για έναν πιο όμορφο κόσμο

Για έναν κόσμο χωρίς φτώχεια

Κωδικός:
4612
Description: 

Την αυτοβιογραφία ενός ξεχωριστού ανθρώπου, αποτελεί το βιβλίο αυτό. Ο Μουχάμαντ Γιουνούς ξεσήκωσε μια εκπληκτική, σιωπηρή επανάσταση, που αγγίζει τη μοίρα εκατομμυρίων ανθρώπων και εξάπτει το ενδιαφέρον των οικονομικών και πολιτικών υπεύθυνων σε ολόκληρο τον κόσμο.

25,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Την αυτοβιογραφία ενός ξεχωριστού ανθρώπου, αποτελεί το βιβλίο αυτό. Ο Μουχάμαντ Γιουνούς ξεσήκωσε μια εκπληκτική, σιωπηρή επανάσταση, που αγγίζει τη μοίρα εκατομμυρίων ανθρώπων και εξάπτει το ενδιαφέρον των οικονομικών και πολιτικών υπεύθυνων σε ολόκληρο τον κόσμο. Η τράπεζα του, δανείζει χρήματα στους πλέον στερημένους των ανθρώπων, σ' εκείνους που δεν παρέχουν καμιά εγγύηση για την απόσβεση των χρεών τους -ούτε από την οικογένειά τους ούτε από τα αγαθά τους- και οι οποίοι έχουν απορριφθεί εντελώς από τους παραδοσιακούς θεσμούς, ενώ ένα ελάχιστο δάνειο θα τους ξανάδινε το κουράγιο και την αξιοπρέπεια ώστε να ανασυγκροτήσουν τη ζωή τους. To 2006 o Μουχάμαντ Γιουνούς τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.
Subtitle: 
Η αυτοβιογραφία του τραπεζίτη των φτωχών
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-236-823-3
Book pages: 
467
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Μοχάμεντ Γιουνούς γεννήθηκε στις 28 Ιουνίου 1940 στο Τσιπαγκόνγκ της Βεγγάλης του Μπαγκλαντές. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Ντάκα μεταξύ 1957 και 1961, και έκανε το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο Βάντερμπιλτ των ΗΠΑ. Κατά τη δεκαετία το 1970, ο Γιουνούς ασχολήθηκε με την καταπολέμηση της φτώχειας και της πείνας στη χώρα του. Το 1976, κατά την επίσκεψή του στο χωριό Τζόμπρα, ο Γιουνούς ανακάλυψε πως πολύ μικρά δάνεια μπορούσαν να επιφέρουν σημαντική βελτίωση στη ζωή ενός φτωχού ατόμου. Αυτό τον έκανε να ανοίξει τη Grameen Bank, το 1983, εισάγοντας τις έννοιες της "μικροπίστωσης" και της "μικροχρηματοδότησης". Το 2006 ο Μοχάμεντ Γιουνούς και η τράπεζά του μοιράστηκαν το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, για τη "δημιουργία οικονομικών και κοινωνικών ευκαιριών για τους φτωχούς, και ιδίως για τις γυναίκες, μέσω της χορήγησης μικρών δανείων και εγγυήσεων" (λόγο για τον οποίο ονομάστηκε "ο τραπεζίτης των φτωχών").

Subtitle: 
Η αυτοβιογραφία του τραπεζίτη των φτωχών
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-236-823-3
Book pages: 
467
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο