Product

Για μια αρχιτεκτονική

Product

Για μια γέννηση χωρίς βία

Για μια βιβλιογραφία του ρεμπέτικου 1873 - 2001

Κωδικός:
75431
Description: 

Το παρόν εγχείρημα επιχειρεί να καλύψει, στο μέτρο του εφικτού, ένα μεγάλο κενό που παρουσιάζει η έρευνα για το ρεμπέτικο τραγούδι, καθώς δεν υφίσταται ανάλογη -συστηματική, εκτεταμένου χρονικού εύρους και με αξιώσεις επάρκειας- βιβλιογραφική εργασία.

20,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το παρόν εγχείρημα επιχειρεί να καλύψει, στο μέτρο του εφικτού, ένα μεγάλο κενό που παρουσιάζει η έρευνα για το ρεμπέτικο τραγούδι, καθώς δεν υφίσταται ανάλογη -συστηματική, εκτεταμένου χρονικού εύρους και με αξιώσεις επάρκειας- βιβλιογραφική εργασία. Η μετά χείρας συγκομιδή -ελληνόγλωσσων, κυρίως, αλλά και ξενόγλωσσων- δημοσιευμάτων, άρθρων και βιβλίων εκκινεί από τη λεγόμενη "προϊστορία" του ρεμπέτικου, δηλ. την περίοδο των καφέ αμάν (1873), και καταλήγει στο τέλος του 2001. Για λόγους πρόσθετης πληροφόρησης η βιβλιογραφία είναι σε μεγάλο ποσοστό σχολιασμένη και στα οικεία λήμματα έχουν ενσωματωθεί αυτούσια αποσπάσματα δυσεύρετων ή σημαινόντων πρωτοτύπων κειμένων. Σε κάθε περίπτωση, η παρούσα κατάθεση συνιστά μια πρώτη προσπάθεια καταγραφής και τιθάσευσης του σχετικού υλικού: συγκεντρώνοντας σε ενιαίο σώμα τη διάσπαρτη βιβλιογραφία και φέρνοντας στο φως πληθώρα αθησαύριστων δημοσιευμάτων, ελπίζεται ότι προσφέρει μια επαρκή βάση εκκίνησης -και δεδομένων- για όποιον θέλει να προσεγγίσει το ρεμπέτικο τραγούδι.
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-8219-12-4
Book pages: 
302
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Κ. Βλησίδης γεννήθηκε στον Πειραιά (Φρεαττύδα) τον Δεκέμβριο του 1960. Αποφοίτησε από το Πολιτικό Τμήμα της Νομικής Αθηνών. Συνεργάστηκε με βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους, υπό ποικίλες ιδιότητες. Επιμελήθηκε και μετέφρασε το βιβλίο του Στάθη Gauntlett, "Ρεμπέτικο τραγούδι - συμβολή στην επιστημονική του προσέγγιση", Εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου, 2001.

Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-8219-12-4
Book pages: 
302
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο