Product

Γιατί η θάλασσα είναι αλμυρή;

Product

Γιατί η κοιλιά της μαμάς είναι τόσο μεγάλη;

Γιατί η θεία μου μπορεί και να πήγε στον παράδεισο

Κωδικός:
114672
Manufacturer: 
Description: 

Τα τρία διηγήματα αυτού του βιβλίου αναφέρονται στη ζωή συνηθισμένων ανθρώπων, που έζησαν στη Λέσβο και την Αθήνα τον αιώνα που μόλις τέλειωσε και δεν υπήρξαν με κανένα τρόπο πρωταγωνιστές ή συντελεστές έστω των ιστορικών εξελίξεων μιας ταραγμένης εποχής. Μπορεί να μην αφηγούνται ηρωικά, δραματικά ή συνταρακτικά γεγονότα, απεικονίζουν όμως την ιστορία της εποχής και των τόπων, με τρόπο που δεν μπορούν να δώσουν περισπούδαστα ιστορικά συγγράμματα.

10,20 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Τα τρία διηγήματα αυτού του βιβλίου αναφέρονται στη ζωή συνηθισμένων ανθρώπων, που έζησαν στη Λέσβο και την Αθήνα τον αιώνα που μόλις τέλειωσε και δεν υπήρξαν με κανένα τρόπο πρωταγωνιστές ή συντελεστές έστω των ιστορικών εξελίξεων μιας ταραγμένης εποχής. Μπορεί να μην αφηγούνται ηρωικά, δραματικά ή συνταρακτικά γεγονότα, απεικονίζουν όμως την ιστορία της εποχής και των τόπων, με τρόπο που δεν μπορούν να δώσουν περισπούδαστα ιστορικά συγγράμματα. Γιατί την ιστορία δεν την αποτελεί μόνον η καταγραφή και η ερμηνεία των ιστορικών γεγονότων από τους ειδικούς επιστήμονες. Την εκφράζουν και οι μαρτυρίες, οι αφηγήσεις, τα απομνημονεύματα ή τα ημερολόγια αυτών που την έζησαν. Αλλά και πολλά λογοτεχνικά κείμενα, μπορούν επίσης να δώσουν με ενάργεια και πιστότητα, αν όχι τις ιστορικές εξελίξεις, αυτές καθεαυτές, τουλάχιστον όμως την ατμόσφαιρα που επικρατούσε στη συγκεκριμένη ιστορική εποχή.
Subtitle: 
Διηγήματα
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-89414-0-7
Book pages: 
104
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Μυτιλήνη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Δημήτρης Σαραντάκος γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1929 από πατέρα Μανιάτη και μητέρα Μυτιληνιά και πέθανε στις 17 Δεκεμβρίου 2011 στην Αθήνα. Τελείωσε το 1ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης και σπούδασε χημικός μηχανικός στο Ε.Μ.Πολυτεχνείο. Εργάστηκε στη βιομηχανία, στην τεχνική εκπαίδευση, στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και στην Αγροτική Τράπεζα, από την οποία και συνταξιοδοτήθηκε.
Έχουν εκδοθεί τα βιβλία του: "Στοιχεία Χημείας", Αναξαγόρας, Πειραιάς 1958, "Στεγανώσεις και στεγανωτικά υλικά", Αθήνα 1964, "Χαράλαμπος Κανόνης. Η ζωή και ο θάνατος ενός Ανθρώπου", Αθήνα 1987, "Απάντηση σε πέντε ερωτήματα", Αθήνα 1991, "Ο άγνωστος ποιητής Άχθος Αρούρης", Ερατώ, Αθήνα 1996, Οι εσταυρωμένοι σωτήρες: Ο ζηλωτής, ο πρίγκηπας και ο διδάσκαλος", Εντός 1999, "Τα έπη των Αριμασπών", Βιβλιοπέλαγος 2004, "Γιατί η θεία μου μπορεί και να πήγε στον παράδεισο", Το Φιστίκι 2006, "Οι αρχαίοι είχαν την πλάκα τους", 2008, "Μαθητές και δάσκαλοι", 2008, "Τι μας έμαθαν επιτέλους οι αρχαίοι Έλληνες;", 2010, "Σχίζοντας τις γραμμές των οριζόντων", 2011.
Υπήρξε βασικός συνεργάτης της τελευταίας έκδοσης (1975-1980) του "Εγκυκλοπαιδικού Λεξικού του Ηλίου". Από το 1989 άρχισε να εκδίδει στην Αίγινα τη μηνιαία σατιρική εφημερίδα "Το Φιστίκι".

Subtitle: 
Διηγήματα
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-89414-0-7
Book pages: 
104
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Μυτιλήνη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο