Product

Γκρίζα πολιτεία

Product

Γκρίζο - Κόκκινο

Γκρίζες ψυχές

Κωδικός:
104209
Manufacturer: 
Description: 

Χειμώνας του 1917, σε μια επαρχιακή πόλη της Γαλλίας, πολύ κοντά στο μέτωπο του πολέμου. Ο ερχομός της νεαρής δασκάλας Λουίζ Βεραρέν αναστατώνει τους πάντες: τον μοναχικό εισαγγελέα Ντεστινά, τον αδιάφορο και ψυχρό δικαστή Μιερκ, το δήμαρχο, τον αστυνόμο. Η μικρή κοινωνία ζει στους δικούς της ρυθμούς μέχρι που η βία της χτυπά την πόρτα. Μια δεκάχρονη κοπέλα, το "Ρόδο της Αυγής", όπως την αποκαλούν όλοι, βρίσκεται δολοφονημένη. Δύο λιποτάκτες στρατιώτες συλλαμβάνονται και ομολογούν. Ωστόσο, οι υποψίες εξακολουθούν να κατατρώνε τις γκρίζες ψυχές των κατοίκων.

7,17 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Χειμώνας του 1917, σε μια επαρχιακή πόλη της Γαλλίας, πολύ κοντά στο μέτωπο του πολέμου. Ο ερχομός της νεαρής δασκάλας Λουίζ Βεραρέν αναστατώνει τους πάντες: τον μοναχικό εισαγγελέα Ντεστινά, τον αδιάφορο και ψυχρό δικαστή Μιερκ, το δήμαρχο, τον αστυνόμο. Η μικρή κοινωνία ζει στους δικούς της ρυθμούς μέχρι που η βία της χτυπά την πόρτα. Μια δεκάχρονη κοπέλα, το "Ρόδο της Αυγής", όπως την αποκαλούν όλοι, βρίσκεται δολοφονημένη. Δύο λιποτάκτες στρατιώτες συλλαμβάνονται και ομολογούν. Ωστόσο, οι υποψίες εξακολουθούν να κατατρώνε τις γκρίζες ψυχές των κατοίκων. Είκοσι χρόνια μετά, τα ίχνη που έχουν απομείνει οδηγούν τον συνταξιούχο πλέον αστυνόμο στο ερημωμένο σπίτι του Ντεριντά. Η αλήθεια θα αποκαλυφθεί μπροστά του, τραγική και συγκλονιστική. Ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα για την αγάπη και τη μοναξιά, τον πόνο του θανάτου και τον απόλυτο έρωτα.
Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-274-978-4
Book pages: 
300
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Φιλίπ Κλοντέλ γεννήθηκε το 1962. Σπούδασε Γαλλική Λογοτεχνία και εργάστηκε ως καθηγητής σε λύκεια και στη συνέχεια στο Πανεπιστήμιο Nανσί ΙΙ, όπου δίδαξε Ανθρωπολογία του Πολιτισμού και Λογοτεχνία. Ως συγγραφέας και σεναριογράφος έχει τιμηθεί με το Bourse Goncourt de la Nouvelle του 2003 για τη συλλογή διηγημάτων του "Les petites mecaniques" και με το βραβείο France Television 2000 για το μυθιστόρημά του "J' abandonne". Το μυθιστόρημα "Γκρίζες ψυχές" τιμήθηκε με το Βραβείο Renaudot 2003 και το 2004 βραβεύτηκε από τις αναγνώστριες του περιοδικού "Elle", ενώ ψηφίστηκε ως το καλύτερο βιβλίο του 2003 από το περιοδικό "Lire". Τα δικαιώματά του έχουν πουληθεί σε 20 χώρες και έχει γυριστεί κινηματογραφική ταινία γαλλικής παραγωγής. "Η αγαπημένη του κυρίου Λιν" έχει βραβευτεί με το Prix Solidarite du Groupe Harmonie, ενώ το "Η αναφορά του Μπροντέκ", υποψήφιο για το Βραβείο Goncourt το 2007, βραβεύτηκε με το Βραβείο Goncourt des Lyceens.

Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-274-978-4
Book pages: 
300
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο