Product

Γλωσσικές δεξιότητες

Product

Γλωσσικές δραστηριότητες Β΄ δημοτικού

Γλωσσικές διαδικασίες σε κοινωνιοπολιτισμική πρακτική

Κωδικός:
79259
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Ο Gunther Kress μέσα από το παρόν βιβλίο εξετάζει τη γλώσσα ως «κοινωνική σημειολογία», ως πηγή νοήματος που εμπλέκεται άμεσα στις διαδικασίες με τις οποίες οι άνθρωποι δομούν την κοινωνική εμπειρία τους. Αποδεικνύει ότι κάθε ανθρώπινη συναναστροφή έχει κοινωνικό νόημα, το οποίο εκφράζεται μέσα από τη γλώσσα. Εφαρμόζοντας τις αρχές της κοινωνιογλωσσολογίας σε πλήθος καταστάσεις, θεωρεί πως κάθε συναναστροφή μπορεί να μεταγραφεί σε κείμενο.
Εξαιρετικά σημαντική είναι η εφαρμογή των συμπερασμάτων του στην εκπαίδευση, που διατρέχει όλο το βιβλίο.

10,53 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο Gunther Kress μέσα από το παρόν βιβλίο εξετάζει τη γλώσσα ως «κοινωνική σημειολογία», ως πηγή νοήματος που εμπλέκεται άμεσα στις διαδικασίες με τις οποίες οι άνθρωποι δομούν την κοινωνική εμπειρία τους. Αποδεικνύει ότι κάθε ανθρώπινη συναναστροφή έχει κοινωνικό νόημα, το οποίο εκφράζεται μέσα από τη γλώσσα. Εφαρμόζοντας τις αρχές της κοινωνιογλωσσολογίας σε πλήθος καταστάσεις, θεωρεί πως κάθε συναναστροφή μπορεί να μεταγραφεί σε κείμενο. Εξαιρετικά σημαντική είναι η εφαρμογή των συμπερασμάτων του στην εκπαίδευση, που διατρέχει όλο το βιβλίο. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες είναι και οι αναλύσεις του, οι οποίες δεν επικεντρώνονται σε κείμενα σχολικών εγχειριδίων, αλλά εξετάζουν διαλόγους, συνεντεύξεις, ομιλίες ή αποσπάσματα από διάφορα βιβλία και περιοδικά. Πρόκειται για ένα βιβλίο που θα προκαλέσει το ενδιαφέρον του αναγνώστη, καθώς θα τον κάνει να αναρωτηθεί για πολλά θέματα, ακόμα και γι’ αυτά που θεωρεί δεδομένα.
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-423-021-2
Book pages: 
189
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Gunther Kress πιστεύει ότι τα δύο κυριότερα γεγονότα που σημάδεψαν τα ακαδημαϊκά του ενδιαφέροντα ήταν η εκμάθηση μιας δεύτερης γλώσσας και κουλτούρας στο τέλος της εφηβείας του και η παρακολούθηση των μαθημάτων του Michael Halliday στα μέσα της τρίτης δεκαετίας της ζωής του. Γνωρίζει ότι και τα δύο τον επηρεάζουν ακόμα. Κατά συνέπεια η ακαδημαϊκή του εργασία κινείται διαρκώς στο χώρο της κουλτούρας και της γλώσσας, γεγονός που αντανακλάται στα κυριότερα έργα του που έχουν εκδοθεί. Εξηγεί το ενδιαφέρον του για τη γλώσσα στην εκπαίδευση ως ένα συγκεκριμένο, και μάλιστα πολύ σημαντικό, παράδειγμα της αλληλεξάρτησης κουλτούρας και γλώσσας. Σήμερα είναι καθηγητής της Επικοινωνίας (Communications) στο University of Technology, στο Sydney.

Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-423-021-2
Book pages: 
189
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο